ATERIZARE INCREDIBILĂ: Cum a reuşit un avion cargo al Air Force să se oprească la trei metri de sfârşitul pistei - VIDEO

Un avion C-17 Globemaster III al Forţelor Aeriene americane a efectuat o aterizare neaşteptată pe un mic aeroport comercial, uriaşul cargo oprindu-se la doar trei metri de sfârşitul pistei.

20405 afișări
Imaginea articolului ATERIZARE INCREDIBILĂ: Cum a reuşit un avion cargo al Air Force să se oprească la trei metri de sfârşitul pistei - VIDEO

ATERIZARE INCREDIBILĂ: Cum a reuşit un avion cargo al Air Force să se oprească la trei metri de sfârşitul pistei

Avionul, lung de peste 50 de metri, ar fi trebuit să ajungă la baza militară MacDill, în Florida, însă a aterizat la aeroportul Peter O. Knight, potrivit Daily Mail.

Deşi foarte diferite ca mărime, cele două piste sunt aliniate în aceeaşi direcţie şi nu este foarte clar dacă pilotul a aterizat pe aeroportul civil dintr-o eroare sau din cauza unor probleme tehnice.

Avionul cargo C-17 Globemaster III, care avea la bord 23 de pasageri şi un echipaj format din 19 persoane, a aterizat pe insula Davis, în apropierea oraşului Tampa la ora 13.20, au anunţat autorităţile.

Spre uimirea privitorilor, avionul militar a aterizat pe o distanţă de 1038 de metri, pe o pistă lată de 30 de metri, oprindu-se la trei metri de sfârşitul pistei. Pista aeroportului de la baza militară MacDill are aproape 3.500 de metri şi 46 de metri lăţime.

Un pilot a reuşit să filmeze uimitoarea aterizare a cargoului militar cu ajutorul telefonului mobil: "Dumnezeule! Odată ce a atins cu roţile asfaltul am fost îngrozit că nu va putea opri la timp", a declarat martorul.

Aeroportul Peter O. Knight, care nu are nici măcar turn de control, a fost închis timp de şapte ore, în timp ce mulţimea s-a adunat pentru a urmări decolarea avionului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici