Autopsia lui Michael Jackson a fost finalizată, rezultatele rămân secrete

Medicii de la Institutul de medicină legală din Los Angeles au finalizat raportul autopsiei cântăreţului american Michael Jackson, însă detaliile acestuia nu vor fi deocamdată dezvăluite, deoarece poliţia investighează cauza morţii starului şi presupusa lui dependenţă de medicamente prescrise.

301 afișări
Imaginea articolului Autopsia lui Michael Jackson a fost finalizată, rezultatele rămân secrete

Autopsia lui Michael Jackson a fost finalizată, rezultatele rămân secrete (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Los Angeles a declarat că ofiţerii de poliţie americani au cerut ca rezultatele acestui raport, ce include şi rezultatele testelor toxicologice, să rămână secrete până la finalizarea anchetei, informează Reuters. Acesta nu a putut să precizeze momentul în care raportul va fi finalizat şi a refuzat să ofere alte detalii.

Presa internaţională a raportat că trupul lui Michael Jackson a fost înmormântat în cimitirul Forest Lawn din Los Angeles, însă această informaţie nu a fost confirmată de către familia starului, iar conducerea cimitirului a refuzat să o comenteze.

Poliţia americană investighează în prezent decesul celebrului cântăreţ american. Presa internaţională susţine că oficialii americani se concentrează pe pista potrivit căreia Michael Jackson folosea un anestetic puternic, Propofol, care îl ajuta să adoarmă. Poliţia şi agenţii F.B.I. au percheziţionat mai multe birouri ale medicilor lui Michael Jackson pentru a aduna probe.

Între timp, un judecător care supraveghează prevederile legale în ceea ce priveşte respectarea testamentului starului a declarat că a aprobat deja câteva contracte de afaceri, printre care semnarea unui acord în valoare de 60 de milioane de dolari cu studiourile Columbia Pictures pentru realizarea unui lungmetraj ce va cuprinde imagini cu înregistrări video de la repetiţiile lui Michael Jackson pentru cele 50 de concerte pe care megastarul ar fi trebuit să le susţină la O2 Arena din Londra, începând cu 13 iulie.

Această serie de concerte a fost denumită "This Is It Tour" de către Michael Jackson, presa preluând ulterior acest termen, care va fi, totodată, şi titlul filmului. Reprezentanţii Columbia Pictures, o divizie a Sony Pictures Entertainment, au declarat că acest film, ce va fi lansat pe 30 octombrie, va conţine imagini cu megastarul atât de pe scenă cât şi din culise, în timp ce se pregătea pentru concertele londoneze. Unele dintre aceste scene vor fi disponibile în format 3-D.

Acelaşi judecător a aprobat şi reeditarea autobiografiei celebrului cântăreţ, "Moonwalk", ce va fi lansată tot în luna octombrie.

Avocaţii au avut mult de lucru, luni, în sala de tribunal, unde au negociat contractele de merchandising ce vor trebui semnate în curând, plănuind şi o expoziţie itinerantă cu diverse obiecte care i-au aparţinut lui Michael Jackson, pe care directorii companiei de producţie muzicală AEG Live, organizatoarea concertelor de la Londra, doresc să o organizeze.

Avocatul lui Katherine Jackson, mama starului, s-a declarat îngrijorat de implicarea companiei AEG în încheierea acestor contracte, alături de administratotii averii starului.

Judecătorul Mitchell Beckloff a declarat că nu poate să aprobe aceste contracte pentru organizarea expoziţiei itinerante şi a drepturilor de merchandising, până nu va numi un avocat care să reprezinte interesele celor trei copii minori ai starului, care sunt, alături de Katherine Jackson, principalii beneficiari ai averii sale.

Ca urmare, judecătorul a amânat luarea acestei decizii de aprobare a celor două contracte până pe 17 august.

Un avocat al companiei AEG Live, care a cheltuit peste 30 de milioane de dolari pentru pregătirea concertelor lui Michael Jackson, a declarat că recuperarea acestei investiţii este necesară, pentru a se putea trece apoi la obţinerea altor beneficii, profitând de creşterea popularităţii cântăreţului în această perioadă.

Câteva dintre albumele sale au revenit în fruntea clasamentelor muzicale în ultimele săptămâni, deşi înainte de deces, vânzările CD-urilor cu muzica lui Michael Jackson erau foarte slabe.

Albumul lui Michael Jackson intitulat "Number Ones", lansat iniţial în 1993, este al doilea cel mai bine vândut album din Statele Unite în 2009, cu peste 1,4 milioane de copii, potrivit Nielsen SoundScan. Doar albumul "Fearless", lansat de cântăreaţa Taylor Swift la sfârşitul lui 2008 a reuşit să îl depăşească, vânzând 1,5 milioane de unităţi în 2009.

Presa internaţională a scris că celebreul artist american avea datorii de 500 de milioane de dolari în momentul morţii sale, însă averea lui a fost evaluată la peste un miliard de dolari.

Michael Jackson deţine 50% din catalogul Beatles şi controlul deplin asupra drepturilor de autor ale pieselor sale.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac. Cauzele morţii starului american ar putea fi asociate cu dependenţa acestuia de medicamente calmante şi antidepresive, potrivit poliţiei din Los Angeles, care se ocupă de anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici