Autorităţile din China ridiculizează public cetăţenii care dau dovadă de „comportament necivilizat" pe stradă

Oficialii unui oraş din China şi-au cerut scuze după ce au ridiculizat public cetăţenii care poartă pijamale pe stradă, oamenii fiind filmaţi de milioane de camere de supraveghere, relatează BBC.

745 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din China ridiculizează public cetăţenii care dau dovadă de „comportament necivilizat" pe stradă

Autorităţile din China ridiculizează public cetăţenii care poartă pijamale pe stradă

Autorităţile din oraşul Suzhou din Anhui, China şi-au cerut scuze pentru că au postat pe internet fotografiile a şapte persoane purtând pijama şi le-a catalogat ca având "un comportament necivilizat", relatează BBC.

Imaginile au fost făcute publice online, alături de numele întreg al fiecarei persoane, actul de identitate şi alte informaţii. 

În China, supravegherea cetăţenilor de către autorităţi s-a intensificat în ultimii ani. Acum doi ani, în China existau 170 de milioane de camere publice de supraveghere şi se aşteaptă ca numărul lor să crească la 400 de milioane până la sfârşitul lui 2020.

Majoritatea tehnologiei folosite este bazată pe inteligenţă artificială care permite recunoaşterea fiecărui cetăţean care este filmat.

Oficialii din Suzhou şi-au motivat gestul de a-şi ridiculiza cetăţenii, susţinând că oraşul intrase într-o competiţie naţională pentru "cel mai civilizat oraş", iar oamenilor le era interzis să poarte pijamale în public. 

Alte comportamente necivilizate, care au fost făcute publice de autorităţi, includ statul pe bancă într-o postură nepotrivită şi împărţirea de fluturaşi publicitari pe stradă. 

Utilizatorii social media au criticat vehement atitudinea Chinei, acuzând autorităţile de încălcarea dreptului la viaţă privată a cetăţenilor. 

Oficialii chinezi au oferit scuze publice şi au menţionat că vor continua să posteze imagini cu cetăţeni, doar că pozele vor fi cenzurate.

Anul trecut, oraşul Suzhou a cerut cetăţenilor vigilenţi să trimită poze atunci când reperează un "comportament necivilizat" şi vor fi răsplătiţi cu 10 yuan (1,45 dolari) pentru fiecare imagine. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici