Beyonce-Jay Z - cuplul cu cele mai mari câştiguri din industria de divertisment

Beyonce şi Jay-Z au câştigat împreună 122 de milioane de dolari în perioada iunie 2008 - iunie 2009, devenind astfel cuplul de vedete cu cele mai mari câştiguri din industria de divertisment, potrivit unui clasament întocmit de revista Forbes, informează hollywoodreporter.com.

147 afișări
Imaginea articolului Beyonce-Jay Z - cuplul cu cele mai mari câştiguri din industria de divertisment

Beyonce-Jay Z - cuplul cu cele mai mari câştiguri din industria de divertisment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Beyonce şi Jay-Z domină acest top, graţie încasărilor importante realizate din vânzările de albume şi din concertele susţinute, dar şi datorită veniturilor obţinute din contractele publicitare încheiate cu mărci de renume, precum Budweiser, American Express etc. În acest cuplu, Beyonce şi-a depăşit soţul, câştigând 87 de milioane de dolari în perioada citată, comparativ cu suma de 35 de milioane de dolari obţinută de Jay-Z.

La mare distanţă, pe locul al doilea, cu un total de 69 de milioane de dolari, s-a situat cuplul de actori Harrison Ford - Calista Flockhart. Cea mai mare parte din aceste venituri (65 de milioane de dolari) constituie suma încasată de Harrison Ford pentru rolul său din filmul "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal".

Actorii Angelina Jolie şi Brad Pitt au ocupat poziţia a treia, cu venituri combinate de 55 de milioane de dolari, obţinute mai ales datorită rolului jucat de Angelina Jolie în thrillerul "Salt" şi rolului jucat de Brad Pitt în "Strania poveste a lui Benjamin Button".

Will Smith şi Jada Pinkett Smith (48 de milioane de dolari) şi David şi Victoria Beckham (46 de milioane de dolari) completează topul 5 al cuplurilor cu cele mai mari venituri de la Hollywood în 2009.

Actriţa Ellen DeGeneres şi partenera ei de viaţă, actriţa Portia de Rossi, ocupă poziţia a şasea, cu venituri de 36 de milioane de dolari, fiind urmate de cuplul Tom Hanks - Rita Wilson, pe locul al şaptelea, cu venituri de 35,5 milioane de dolari.

Celelalte cupluri celebre incluse în acest top 15 alcătuit de Forbes.com sunt, în ordine Jim Carrey-Jenny McCarthy (34 de milioane de dolari, pe locul al optulea), Tom Cruise-Katie Holmes (33,5 milioane de dolari), Gwyneth Paltrow-Chris Martin (33 de milioane de dolari), Sarah Jessica Parker-Matthew Broderick (29 de milioane de dolari) Tim McGraw-Faith Hill (28 de milioane de dolari), Eva Longoria Parker-Tony Parker (22 de milioane de dolari), Katherine Heigl-Josh Kelley (20 de milioane de dolari), Nicole Kidman-Keith Urban (17 milioane de dolari).

Editorii revistei Forbes au folosit pentru alcătuirea acestui top diverse informaţii obţinute de la agenţii de presă ai celebrităţilor, dar şi de la managerii, producătorii şi avocaţii lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici