Bikinii împlinesc 65 de ani. Vezi aici apariţii de neuitat ale vedetelor de cinema - GALERIE FOTO

Chiar dacă costumele de baie din două piese ar fi putut exista şi în vremea greco-romanilor, un inginer auto francez - Louis Réard - a fost cel care a creat costumele de tip bikini moderne, în mai 1946, potrivit Yahoo Shine.

2525 afișări
Imaginea articolului Bikinii împlinesc 65 de ani. Vezi aici apariţii de neuitat ale vedetelor de cinema - GALERIE FOTO

Bikinii împlinesc 65 de ani. Vezi aici apariţii de neuitat ale vedetelor de cinema - GALERIE FOTO

El şi-a numit invenţia după atolul Bikini (componentă a Insulelor Marshall din Pacific) unde se făceau teste cu arme nucleare, presupunând că oamenii vor fi şocaţi de cât de mult lasă la vedere această costumaţie.

Fetele şi femeile invadează în prezent plajele în bikini, fără să vadă ceva deosebit în asta, dar pe atunci era surprinzător şi chiar scandalos ca o femeie să-şi lase buricul la vedere.

Aşadar, "La mulţi ani!" costumului de baie şi iată unele dintre cele mai celebre apariţii din istoria acestei costumaţii:

1. Ursula Andress în "Dr. No" (1962). Când prima fată Bond a ieşit din valuri în bikini cu o centură la care purta un cuţit, a uimit bărbaţi şi femei deopotrivă.

2. Brigitte Bardot în "The Girl in the Bikini" (1952). Cunoscut şi ca "Manina, la fille sans voiles" sau "The Lighthouse Keeper's Daughter", acest film francez a lansat-o pe Bardot şi a contribuit la popularitatea costumului de baie din două piese.

3. Raquel Welch, în "Aventuri în preistorie/ One Million Years B.C." (1966), apărea într-un bikini de blană care a atras atenţia.

4. Primul număr din Sports Illustrated cu modele în costume de baie (1964). Editorul Andre Laguerre a avut ideea să facă în fiecare an un număr special cu fete în bikini pentru a spori vânzările în lunile de iarnă, când au loc mai puţine evenimente sportive. Pe coperta primului număr a publicaţiei, care se consideră că a legitimat bikiniul, a apărut modelul de origine germană Babette March.

5. Carrie Fisher în "Întoarcerea lui Jedi: Ediţie Specială/ Star Wars Episode VI: Return of the Jedi" (1983). Prinţesa Leia a apărut în bikini din metal şi piele, după ce şi-a dat jos o pelerină.

6. Annette Funicello în "Beach Party" (1963) - primul dintre multele filme cu petreceri pe plajă.

7. Phoebe Cates în "Colegiul Ridgemont/ Fast Times at Ridgemont High" (1982) apărea într-un bikini roşu clasic.

8. Halle Berry în "Să nu mori azi/ Die Another Day" (2002). Ca fată Bond, Halle Berry i-a adus un tribut predecesoarei sale Ursula Andress, apărând într-un bikini similar, cu o centură la care purta un cuţit.

9. Salma Hayek în "De la apusul la răsăritul soarelui/ From Dusk Till Dawn" (1996). Înaintea lui Britney Spears, Salma a apărut în postura de dansatoare într-un club, având un aer de vampir şi realizând un număr de dans care implica şi un şarpe.

10. Demi Moore în "Îngerii lui Charlie: În goana mare/ Charlie's Angels: Full Throttle" (2003). Chiar dacă actriţa Cameron Diaz făcea surfing într-un bikini alb, cea care a atras atenţia a fost Demi Moore, care avea atunci 41 de ani şi a cărei apariţie în acest film a readus-o în rândul vedetelor sexy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici