Călin şi Ioana Popescu-Tăriceanu au divorţat

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu şi soţia sa Ioana au divorţat, Judecătoria Sectorului 6 admiţând cererea de desfacere prin acord a căsătoriei şi luând act de înţelegerea privind încredinţarea băiatului lor şi cuantumul pensiei de întreţinere.

3308 afișări
Imaginea articolului Călin şi Ioana Popescu-Tăriceanu au divorţat

Călin şi Ioana Popescu-Tăriceanu au divorţat (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Instanţa Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti a admis cererea formulată de Ioana şi Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu şi a desfăcut prin acord căsătoria încheiată în 22 august 2003 la Ambasada României la Budapesta. Ioana Tăriceanu a revenit la numele Dinu avut înaintea căsătoriei.

De asemenea, instanţa a luat act "de înţelegerea intervenită între părţi cu privire la încredinţarea minorului, programul privind legăturile personale şi cuantumul pensiei de întreţinere", potrivit hotărârii.

Cererea de divorţ formulată de Ioana Popescu-Tăriceanu a fost înregistrată la Judecătoria Sectorului 6 în 25 august. Iniţial, instanţa a stabilit ca primul termen al procesului să fie în 25 octombrie, însă soţii Tăriceanu au solicitat o altă dată pentru judecarea cererii de divorţ.

În 7 septembrie instanţa a luat în discuţie cererea de preschimbare a termenului şi a stabilit ca procesul de divorţ să se judece în aceeaşi zi. Judecătorul a luat act de poziţia exprimată de ambele părţi privind despărţirea de comun acord şi a admis cererea de divorţ, decizia fiind definitivă şi irevocabilă.

Decizia de a divorţa de comun acord a fost anunţată oficial de Călin şi Ioana Tăriceanu în 19 august, printr-un comunicat, cei doi rugând presa "să respecte nevoia de intimitate în această perioadă".

În comunicatul de presă, Călin şi Ioana Tariceanu precizau că anunţul a fost făcut public "cu intenţia de a evita speculaţiile de orice natură" şi susţineau că "nu vor fi făcute comentarii ulterioare divorţului".

Ioana Tăriceanu are 34 de ani şi este a patra soţie a lui Călin Popescu-Tăriceanu. Ei au împreună un băiat, născut cu câteva luni înaintea căsătoriei civile, care a avut loc în anul 2003, la Budapesta. În 2004, ei s-au căsătorit şi religios.

În 2007, înaintea concertului Rolling Stones de la Bucureşti, Tăriceanu, care la acea vreme era premier, a avut o întâlnire cu membrii trupei, în cortul acestora de la Stadionul Naţional. Surse apropiate organizatorilor relatau atunci pentru MEDIAFAX că membrii trupei Rolling Stones au ţinut să îi transmită lui Tăriceanu admiraţia lor pentru soţia acestuia, despre care au spus că este "foarte frumoasă".

Ioana Tăriceanu este absolventă a Facultăţii de Drept, iar în ianuarie 2008 a depus jurământul ca notar public. În toamna anului 2007, ea fusese declarată admisă la concursul pentru ocuparea postului de notar public, ocupând poziţia a treia, cu media 9,60. Ioana Tăriceanu este şi preşedintele Fundaţiei "Copii Sănătoşi".

Două dintre fostele soţii ale lui Tăriceanu i-au păstrat numele după divorţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici