Cântăreaţa Carole King a primit un premiu special din partea organizatorilor galei Grammy

Cântăreaţa şi compozitoarea americană Carole King a primit titlul de "persoana anului" din partea fundaţiei MusiCares (MusiCares Person of the Year), vineri seară, cu două zile înainte de gala premiilor Grammy 2014.

121 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa Carole King a primit un premiu special din partea organizatorilor galei Grammy

Carole King (Imagine: Mediafax Foot/AFP)

Organizatorii galei Grammy au dorit astfel să onoreze cariera cântăreţei şi compozitoarei Carole King, care a început în urmă cu aproape şase decenii, dar şi activitatea sa caritabilă, informează contactmusic.co.uk.

La evenimentul în timpul căruia a primit acest titlu, care a inclus şi o licitaţie caritabilă şi a fost organizat la Convention Center din Los Angeles, au participat artişti precum Bonnie Raitt, Gloria Estefan, David Crosby, Yoko Ono, Ciara, Diane Warren, Tom Hanks şi soţia sa, Rita Wilson, Ozzy şi Sharon Osbourne.

În vârstă de 71 de ani, King a primit anul trecut un premiu Grammy pentru întreaga carieră.

Printre personalităţile care au primit titlul MusiCares Person of the Year în anii anteriori se numără Bruce Springsteen, Paul McCartney, Elton John, Barbra Streisand şi Neil Young.

Carole King, câştigătoare a patru premii Grammy, a compus prima ei piesă de succes, ajunsă pe primul loc în topul american, la vârsta de 17 ani, alături de soţul ei Gerry Goffin. Ea a fost, totodată, prima artistă solo care a vândut peste 10 milioane de copii ale unui album, după ce a lansat, în 1971, materialul discografic "Tapestry".

Carole King a ajuns în fruntea topurilor americane cu piesa "It's Too Late", în 1971, însă este cunoscută graţie cântecelor sale interpretate de alţi muzicieni, precum "You've Got a Friend", cântată de James Taylor, şi "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", interpretată de Aretha Franklin.

King şi Goffin au compus împreună câteva piese de succes în anii 1960, însă căsătoria lor, care a durat nouă ani, s-a încheiat în 1968. Ei devenit cunoscuţi după ce au compus în anii '60 piesa "Will You Love Me Tomorrow" pentru Shireless.

Cei doi s-au remarcat şi cu piesele "Take Good Care of My Baby", cântată de Bobby Vee în 1961, "The Loco-Motion", interpretată de Little Eva în 1962, şi "Pleasant Valley Sunday", cântată de grupul The Monkees în 1967.

Carole King a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame şi Songwriters' Halls of Fame în 1987.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici