Cântăreaţa de jazz Carline Ray a decedat

Cântăreaţa de jazz Carline Ray, cunoscută pentru colaborarea sa cu Duke Ellington Orchestra, a decedat, joi, la vârsta de 88 de ani.

627 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa de jazz Carline Ray a decedat

Cântăreaţa de jazz Carline Ray (Imagine: Wikipedia)

Carline Ray a decedat joi, într-un sanatoriu din oraşul ei natal, New York, potrivit contactmusic.com.

Născută în 1925, Carline Ray a cântat la mai multe instrumente de-a lungul carierei sale, între care chitară şi pian. A cunoscut celebritatea ca membră a formaţiei International Sweethearts of Rhythm, iar în 1948 s-a alăturat orchestrei trompetistului Erskine Hawkins.

A cântat şi cu orchestra artistului american de jazz Sy Oliver, dar şi cu celebra Duke Ellington Orchestra şi cu pianista şi compozitoarea Mary Lou Williams.

Carline Ray a fost şi o cunoscută activistă, militând pentru recunoaşterea importanţei cântăreţelor de jazz. În acest sens, ea a jucat în documentarul "The Girls in the Band", regizat de Judy Chaikin.

De-a lungul carierei sale muzicale, Carline Ray a primit numeroase distincţii, între care şi premiul "International Women in Jazz" în anul 2008.

Şi-a continuat activitatea artistică până la sfârşitul vieţii. A lansat albumul "Carline Ray: Vocal Sides", primul din cariera sa solo, pe 13 aprilie, când şi-a sărbătorit cea de-a 88-a aniversare.

Carline Ray are o fiică, Catherine Russell, care este la rândul său cântăreaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici