Cântăreţul de muzică folk Doru Stănculescu, ridicat de jandarmi în timpul protestului din Capitală

Doru Stănculescu, cântăreţ şi intrumentist de muzică folk, susţine că în timpul protestului de vineri seară, de la Cotroceni, a fost ridicat cu forţa de către jandarmi şi dus la secţia 22 de poliţie, pentru tulburarea liniştii publice.

779 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul de muzică folk Doru Stănculescu, ridicat de jandarmi în timpul protestului din Capitală

Cântăreţul de muzică folk Doru Stănculescu, ridicat de jandarmi în timpul protestului din Capitală (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Doru Stănculescu a povestit, sâmbătă, la Antena 3 că vineri seară se afla pe trotuarul din faţa Palatului Cotroceni, unde venise cu un banner.

El a spus că a fost ridicat de jandarmi, urcat "cu forţa" într-o dubiţă şi dus la secţia 22 de poliţie.

Aici a stat trei ore şi i s-a făcut proces verbal pentru tulburarea liniştii publice şi ofensă a autorităţilor publice, cu amendă între 200 şi 1.000 de lei, pe care spune că a refuzat să-l semneze, a mai povestit Doru Stănculescu.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, sâmbătă, că au fost identificate 13 persoane care au antecedente în organizarea de astfel de manifestări publice, fără autorizaţie.

Aceste persoane riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei.

În timpul acţiunii de protest de vineri seară nu au fost înregistrate incidente. Un singur bărbat a fost ridicat de jandarmi şi dus la secţia 17 de poliţie după ce a încercat să forţeze intrarea la Palatul Cotroceni. El nu făcea parte din grupul de protestatari.

Oamenii au venit la Cotroceni, în marş din Piaţa Universităţii, unde s-au adunat în jurul orei 18.00, pentru a-l susţine pe Raed Arafat. Oamenii au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi împotriva guvernanţilor.

Protestul nu a fost autorizat.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că iniţiatorii protestului vor fi identificaţi pe baza imaginilor vdieo şi sancţionaţi conform legii pentru organIzarea protestului.

Enache a precizat că oamenii care s-au adunat în Piaţa Universităţii nu au fost conduşi la secţia de poliţie pentru că printre ei erau foarte multe persoane în vârstă şi femei.

"Trebuie să asigurăm ordinea publică, nu să o tulburăm", a spus Georgian Enache.

Mitinguri pentru susţinerea lui Raed Arafat au avut loc vineri seară în Braşov, Timişoara şi Sibiu.

Acţiuni similare au avut loc în mai multe oraşe, cele mai multe persoane adunându-se la Târgu Mureş, unde aproximativ 1.500 de oameni au participat, joi seară, la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat.

Raed Arafat a făcut, vineri, apel la oameni să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic prin diverse anunţuri pe internet sau alte mijloace întrucât acţiunile pot degenera şi afecta ideile faţă de proiectul Legii sănătăţii.

"Mulţumesc mult oamenilor pentru susţinere. Dar îi rog pe toţi să nu se lase manipulaţi politic. Să nu iasă în stradă, să nu răspundă la nicio chemare şi provocare de pe internet sau de la televiziuni", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Vineri seară, la Cotroceni, Traian Băsescu a declarat că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sistemul de sănătate nu vor schimbarea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici