Care este boala de care suferea Denisa Manelista. Românii, predispuşi la un risc mai mare faţă de alţi europeni de a dezvolta această afecţiune

Cântăreaţa Denisa Răducu a murit, duminică dimineaţă, la vârsta de 27 de ani, artista fiind diagnosticată, potrivit unor informaţii, cu carcinom hepatocelular, cel mai important tip de cancer de ficat.

93065 afișări
Imaginea articolului Care este boala de care suferea Denisa Manelista. Românii, predispuşi la un risc mai mare faţă de alţi europeni de a dezvolta această afecţiune

Care este boala de care suferea Denisa Răducu (Imagine: Facebook)

Cântăreaţa Denisa Răducu a murit, duminică dimineaţă, la vârsta de 27 de ani, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alis Grasu, managerul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov. Alis Grasu a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că la domiciliul căntăreţei a fost chemată ambulanţa în jurul orei 04.00, pacienta fiind găsită în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare nu au dat rezultate.

Potrivit unor informaţii, Denisa Răducu ar fi fost diagnosticată cu carcinom hepatocelular.

Mecanismul exact şi motivele pentru care apare cancerul de ficat nu sunt pe deplin înţelese, potrivit CSID.

Însa, ciroza şi cauzele pentru care aceasta apare sunt principalii factori de risc ai carcinomului hepatocelular, cel mai important tip de cancer de ficat. Un factor de risc creşte probabilitatea de apariţie a cancerului, însa nu este necesar şi nici suficient să cauzeze cancer. Principalii factori de risc sunt cei responsabili de apariţia cirozei, însă exista şi alţii care nu au legatură cu ciroza.

La cei mai mulţi pacienţi, cancerul ficatului este precedat de ciroza ficatului, potrivit experţilor Societăţii Europene pentru Oncologie Medicală (ESMO). Ciroza este o consecinţă a bolii cronice de ficat, cu toate că un număr limitat de pacienţi cu boală cronică de ficat vor face ciroză. În ciroză, ţesutul ficatului se va modifica uşor, din ţestul cu celule normal în unul care are mai degrabă ţestul fibros şi cicatrizat. Celulele ficatului nu cresc şi nu funcţionează normal.

Cancerele hepatice reprezintă a şasea cea mai frecventă formă de cancer la nivel mondial. În Europa, 10 din 1.000 de bărbaţi şi 2 din 1.000 de femei vor face cancer de ficat la un moment dat în viaţă. În anul 2008, în jur de 40.000 de bărbaţi şi circa 20.000 de femei au fost diagnosticaţi cu cancer de ficat în toata Europa. Vârsta medie la diagnosticare este între 50 şi 60 de ani, iar în Asia şi Africa este în jurul vârstei de 40-50 de ani, arată CSID.

Numărul mare de cazuri de hepatita B si C din România ne predispune la un risc mai mare faţă de alţi europeni de a face cancer la ficat.
Se estimează că în jur de 2 milioane de români au aceste tipuri de hepatite în acest moment, mulţi dintre ei fără să ştie.

Bărbaţii au un risc mult mai mare de a face boala, mai ales din cauza abuzului de alcool. În plus, mortalitatea prin acest tip de cancer este mai ridicată la noi decât în restul Europei din cauza depistării târzii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici