Care sunt cele mai periculoase poduri din lume

Ne-am obişnuit cu opulenţa şi ingineriile sofisticate după care au fost construite unele dintre cele mai impresionante poduri ale lumii moderne. Pentru a traversa canioane şi văi adânci, oamenii au folosit, însă, de-a lungul timpului, unele dintre cele mai variate căi de acces, de la stânci aşezate de natură la punţi de frânghie, care se balansează în bătaia vântului. Iată mai jos câteva dintre cele mai periculoase poduri din diferite părţi ale lumii.

3198 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai periculoase poduri din lume

Care sunt cele mai periculoase poduri din lume

1. Podul Nemuririi (China)

Muntele Tai din provincia chineză Shandon are semnificaţie culturală şi religioasă de mii de ani. Este unul dintre munţii sacri ai Chinei, asociat cu naşterea, moartea şi renaşterea.

Podul Nemuririi este compus din trei stânci mari şi câteva mai mici.

Nimeni nu ştie când s-a format podul de stânci, dar pare a fi acolo din epoca de piatră.

2. Podul Vechi din Konitsa (Grecia)

Podul travereseaza de secole râul Aoos. În partea de sus a podului se observă un clopot, iar localnicii spun că atunci când vântul bate atât de tare încât face clopotul să sune, este periculos să treci peste pod.

Citeşte mai multe despre cele mai periculoase poduri din lume pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici