Carlos Santana va lansa un album instrumental în luna mai

Carlos Santana va lansa pe 15 mai un nou album, intitulat "Shape Shifter", care va fi un material discografic în întregime instrumental.

148 afișări
Imaginea articolului Carlos Santana va lansa un album instrumental în luna mai

Carlos Santana (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Considerat unul dintre cei mai talentaţi muzicieni din lume, Carlos Santana acordă un loc special în sufletul său pieselor muzicale lipsite de versuri, informează lefigaro.fr.

"Mexicanul acela, care cântă doar la chitară, a lipsit multor oameni. Acest tip de muzică reprezintă un limbaj universal, mai bun decât limbile swahili, engleză sau spaniolă. Nu am mai făcut acest lucru de mult timp", a declarat Santana într-un interviu acordat revistei Billboard.

Albumul "Shape Shifter" va fi lansat oficial pe 15 mai prin intermediul casei de discuri a artistului mexican, Starfaith.

Primul dintr-un opus de trei materiale discografice pe care Santana intenţionează să le lanseze în viitorul apropiat, "Shape Shifter" este un album cu o pronunţată tentă personală.

"Unul dintre albumele următoare va fi un album al grupului Santana. Celălalt va fi compus pentru familia mea, pentru noua mea soţie (Cindy Blackman, n.r.) şi pentru fratele meu Jorge. Vreau să compun muzică pentru a onora caracterul sacru al familiei. Trebuie doar să găsesc un echilibru între sesiunile de înregistrări şi concertele de pe scenă", a explicat muzicianul.

Carlos Santana va susţine în 2012 o serie de 45 de concerte pe scena teatrului House of Blues din Las Vegas, începând din 2 mai. "Vreau să cânt cel puţin 50% din noul meu album în timpul acestor spectacole", a precizat artistul mexican, în vârstă de 64 de ani.

Virtuozul chitarist născut în Mexic, autorul hiturilor din anii '70 "Black Magic Woman" şi "Oye Como Va", dar şi al unor piese mai recente devenite celebre - "Smooth/ Dame Tu Amor" şi "Maria Maria" -, a vândut peste 90 de milioane de albume de-a lungul unei cariere de peste 40 de ani. Carlos Santana a câştigat zece premii Grammy, din care opt i-au fost decernate pentru albumul său "Supernatural" din 1999, extrem de bine primit şi de public.

Carlos Santana a concertat la Bucureşti în 2009, în cadrul festivalului B'estfest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici