Cartelele SIM vor fi înlocuite treptat cu cipuri care vor facilita schimbarea companiei de telefonie

Cartelele telefonice clasice SIM vor fi înlocuite treptat cu cipuri integrate în telefoane mobile şi tablete electronice care le vor permite utilizatorilor să schimbe operatorul de telefonie prin simpla atingere a ecranului dispozitivului, afirmă specialişti citaţi de publicaţia italiană La Stampa.

39523 afișări
Imaginea articolului Cartelele SIM vor fi înlocuite treptat cu cipuri care vor facilita schimbarea companiei de telefonie

Cartelele SIM vor fi înlocuite treptat cu cipuri care vor facilita schimbarea companiei de telefonie

În momentul de faţă, în lume sunt circa şapte miliarde de cartele SIM (modul pentru identitatea abonatului / subscriber identity module), potrivit unui raport al companiei Ericsson care va fi prezentat la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, programat să înceapă luni în oraşul spaniol Barcelona.

La târgul de telecomunicaţii mobile de la Barcelona, cel mai mare eveniment de profil din lume, vor fi prezentate o serie de noi tipuri de telefoane android, tablete electronice şi ceasuri inteligente.

Însă, potrivit ziarului La Stampa, cea mai mare noutate ar putea fi lansarea unei tehnologii care va permite eliminarea cartelelor SIM.

Asociaţia operatorilor sistemului global de telefonie mobilă (GSMA), organizatorul congresului de la Barcelona, a anunţat configurarea eSIM - un cip integrat în telefoane, tablete şi ceasuri inteligente care va permite schimbarea companiei telefonice şi a planului tarifar prin simpla atingere a ecranului. Primul dispozitiv care va utiliza eSIM va fi ceasul inteligent Gear S2, produs de compania Samsung.

Începând din luna iunie vor fi prezentate sisteme eSIM pentru smartphone-uri, ceea ce probabil va genera o revoluţie în conexiunea telefoniei mobile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici