Casa în care s-a născut John Lennon, vândută la licitaţie. Cât a costat proprietatea

Casa natală a cântăreţului britanic John Lennon, celebrul membru al trupei The Beatles, a fost vândută pentru suma de 480.000 de lire sterline (720.000 de dolari), la o licitaţie care a avut loc marţi, în Cavern Club din Liverpool.

139 afișări
Imaginea articolului Casa în care s-a născut John Lennon, vândută la licitaţie. Cât a costat proprietatea

Casa în care s-a născut John Lennon, vândută la licitaţie. Cât a costat proprietatea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

John Lennon a locuit în casa din cărămidă roşie de pe Newcastle Road nr. 9, din Liverpool, de la naşterea sa, în 1940, până la vârsta de cinci ani, informează bbc.co.uk.

Locuinţa cu trei dormitoare şi o curte în spate, situată în apropiere de Penny Lane, a fost estimată la o valoare cuprinsă între 150.000 de lire sterline şi 250.000 de lire sterline.

"A existat un mare interes pentru proprietate, înainte de începerea licitaţiei, din partea unor cumpărători potenţiali din Marea Britanie şi din străinătate. Licitaţia a fost foarte palpitantă, cu un număr mare de cumpărători doritori (să achiziţioneze proprietatea, n.r.) şi suntem încântaţi că am reuşit să vindem un simbol al istoriei formaţiei The Beatles şi al oraşului Liverpool", a declarat Andrew Brown, de la casa de licitaţii Countrywide Property Auctions.

John Lennon a format alături de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

John Lennon a fost împuşcat mortal de un fan pe 8 decembrie 1980.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici