Casa unui refugiat sirian a fost pusă „la vânzare“ într-un magazin Ikea - FOTO

Compania suedeză de mobilă Ikea a realizat o instalaţie care recrează camera unui refugiat sirian într-unul din magazinele sale, relatează CNN.

1709 afișări
Imaginea articolului Casa unui refugiat sirian a fost pusă „la vânzare“ într-un magazin Ikea - FOTO

Ikea reproduce casa unui refugiat (Imagine: Crucea Roşie Norvegiană)

Instalaţia din magazinul Slependen din Norvegia a fost denumită „25mof Syria“  şi este coordonată de către Ikea şi Crucea Roşie Norvegiană. Ea este gândită ca o replică a unei case reale din capitala Siriei, Damasc.

Casa are pereţi goi din beton şi mobilă adunată, dar şi fotografii ale Ranei, femeia a cărei casă siriană a fost luată ca model. În locul etichetelor de preţ produsele sunt însoţite de informaţii despre condiţiile de trai din Siria şi modalitaţi prin care vizitatorii pot dona bani pentru cei afectaţi de războiul civil din Siria.

„Când a trebuit să părăsim zona pentru că nu mai eram în siguranţă nu mai aveam destui bani să închiriem un loc mai bun. Nu aveam bani să cumpărăm saltele şi pături, sau haine pentru copii.“  spune Rana.

Războiul civil sirian a declanşat ceea ce Naţiunile Unite au numit: „cea mai mare criză umanitară a timpurilor noastre“.  Aproape 80.000 de oameni au vizitat instalaţia din Ikea.    

  

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici