Ce cadou inedit a primit David Bowie la împlinirea a 65 de ani

Un mozaic cu chipul lui David Bowie a fost realizat de un fan al cântăreţului, pentru a marca cea de-a 65-a aniversare a artistului.

393 afișări
Imaginea articolului Ce cadou inedit a primit David Bowie la împlinirea a 65 de ani

David Bowie (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Artistul Ed Chapman din Manchester a realizat, din sute de piese tăiate manual, un mozaic cu chipul cântăreţului, informează Daily Mail. Lucrarea de aproximativ un metru pătrat este evaluată la 4.000 de lire sterline şi a fost realizată în câteva săptămâni.

Ed Chapman a spus că l-a ales pe David Bowie ca subiect al lucrării sale, deoarece îl respectă pe cântăreţ. "Nu pot să cred că David Bowie are 65 de ani. Mereu mi s-a părut că este de pe altă planetă", a spus Chapman.

Artistul a mai realizat mozaicuri neconvenţionale în care a integrat zahăr cubic sau gumă de mestecat. Printre subiecţii săi s-au numărat politicieni, muzicieni sau personalităţi din sport, printre care managerul clubului Manchester United, Sir Alex Ferguson.

David Bowie a mai fost celebrat şi înainte de Crăciun, când BBC a difuzat imagini cu artistul în emisiunea "Top of the Pops". Surpriza a fost cu atât mai mare, cu cât se bănuia că respectiva înregistrare a emisiunii era pierdută. În respectiva înregistrare din 1973, Bowie cânta melodia "The Jean Genie".

David Bowie, născut pe 8 ianuarie 1947, este cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70. Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale.

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. De-a lungul carierei, el a vândut aproximativ 136 de milioane de albume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici