Chef Cătălin Scărlătescu a gătit în celebra piaţă La Boqueria din Barcelona

Chef Cătălin Scărlătescu a gătit în celebra piaţă La Boqueria din Barcelona, cu puţin timp înainte de a reîncepe filmările pentru show-ul culinar "MasterChef", care va continua la Pro TV cu sezonul al doilea, informează televiziunea.

601 afișări
Imaginea articolului Chef Cătălin Scărlătescu a gătit în celebra piaţă La Boqueria din Barcelona

Chef Cătălin Scărlătescu a gătit în celebra piaţă La Boqueria din Barcelona

După un sfârşit de an petrecut la muncă, în bucătărie, şi cu puţin timp înainte de a reîncepe filmările pentru cel tare show culinar, "MasterChef", Cătălin Scarlatescu şi-a încărcat bateriile într-o vacanţă în Spania, acolo unde a plecat în căutarea gusturilor şi preparatelor culinare iberice. Juratul de la Pro TV recunoaşte că a vrut să descopere şi zona rurală a Spaniei, astfel că multe dintre opririle sale au fost în sate şi taverne mai puţin cunoscute turiştilor.

Încântarea supremă însă a avut-o în Barcelona, acolo unde, vrăjit de miresmele, condimentele şi tarabele din celebra piaţă La Boqueria, Chef Cătălin Scarlatescu a ajuns să gătească la faţa locului. 

"În cunoscuta piaţă din Barcelona am descoperit unul dintre locurile mele preferate, un mic restaurant, El Quim de la Boqueria, gălăgios, înghesuit şi aglomerat, dar cu mâncare foarte bună şi atmosferă plăcută. L-am cunoscut pe chef-ul de acolo, Quim Marquez, cu care am stat de vorbă şi recunosc că nu m-am putut abţine să nu trec dincolo de tejghea şi să gătesc un pic. A fost o experienţă plăcută, mi-ar plăcea tare mult să pot avea pe aproape o piaţă atât de bine aprovizionată, pentru un bucătar este ca un vis", spune Chef Scărlătescu. 

Dornic să încerce gusturi şi arome noi, cunoscutul jurat a ajuns în Castellon, acolo unde vedeta descoperirilor a fost o cafea cu totul şi cu totul specială. "Se numeşte carajillo şi se prepară astfel: două pliculeţe de zahăr se pun în pahar, peste ele se aruncă o măsură de rom, se pune paharul la steamer şi apoi alcoolul se flambează, se amestecă până se arde tot alcoolul, apoi se pune o măsură de cafea. Se mai pot pune în băutură două boabe de cafea întregi şi o bucăţică de coajă de lămâie. Gustul este fabulous", garantează acesta.

Tot la capitolul gastronomic, juratul "MasterChef" a bifat chuleton de buey, jamon iberico, chorizo iberico, tapas-uri, arroz, vin spumant făcut din mere şi covrigi tradiţionali. "Restaurantele mici, tradiţionale, din zonele rurale m-au vrăjit şi am fost chiar uimit să văd că la ora 9 dimineata se pregăteau deja cârnaţi şi fripturi pentru… micul dejun. Unul dintre patroni, spanioli, m-a întrebat chiar dacă am venit în Spania să filmez pentru «MasterChef». Mă ştia pentru că avea anjagaţi români care urmăriseră primul sezon. La fel de prietenoşi au fost şi românii dintr-un mic restaurant celebru pentru mâncarea bună pe care o oferă, Casa Julian din La Barona, unde am fost primiţi cu bratele deschise şi răsfăţaţi cu preparate delicioase", povesteşte juratul de la Pro TV.

Din itinerariul iberic al lui Chef Scarlatescu nu au lipsit nici Valencia, cu celebrul său Oceanograf, dar şi Churreria, o renumită covrigărie locala, Peñíscola cu statuia Papei Luna şi satele cu taverne primitoare şi livezile de portocali. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici