Cine l-a ucis pe Martin Luther King ?

Martin Luther King ar fi fost ucis deoarece grupul Ku Klux Klan pusese o recompensă pe capul lui de aproximativ 100.000 de dolari, potrivit unei cărţi.

755 afișări
Imaginea articolului Cine l-a ucis pe Martin Luther King ?

Martin Luther King (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De-a lungul vremii au fost numeroase speculaţii că Martin Luther King a fost ucis în 1968 ca parte a unei conspiraţii mai extinse, dar potrivit cărţii The Awful Grace of God, scrise de istoricii americani Stuart Wexler şi Larry Hancock, realitatea ar putea fi diferită, scrie Daily Mail în ediţia electronică.

Ei susţin că asasinul, James Earl Ray, care era condamnat pentru mai multe infracţiuni, inclusiv furt, se afla într-o închisoare din Missouri în 1967, când a auzit despre recompensa oferită de Cavalerii Albi din Mississippi, grupul considerat cel mai rasist dintre toate în perioada respectivă.

Cartea sugerează că, având în minte recompensa de aproape 100.000 de dolari, Ray a început să plănuiască asasinatul, a scăpat din închisoare şi l-a împuşcat pe Martin Luther King la un hotel din Memphis, Tennessee, în aprilie 1968.

El a fost arestat la Heathrow după două luni şi a murit în închisoare în 1998, la vârsta de 70 de ani.

Cei doi istorici au vorbit cu Donald Nissen, care era deţinut la penitenciarul Leavenworth din Kansas în aceeaşi perioadă cu Ray.

El a declarat că a auzit despre recompensă de la un alt deţinut care avea legături strânse cu Mafia Dixie, o bandă de infractori cu sediul în Mississippi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici