Ciocolata Toblerone este obligată să schimbe ambalajul după ce a mutat o parte din producţie în afara Elveţiei

Imaginea vârfului de munte Matterhorn va fi eliminată de pe ambalajele Toblerone după ce o parte din producţia de ciocolată va fi mutată în afara Elveţiei, ceea ce înseamnă că nu respectă restricţiile de marketing referitoare la utilizarea simbolurilor naţionale elveţiene.

7712 afișări
Imaginea articolului Ciocolata Toblerone este obligată să schimbe ambalajul după ce a mutat o parte din producţie în afara Elveţiei

Sursa foto: Twitter

Muntele înalt de 4.478 de metri, al cărui vârf piramidal aproape simetric reflectă forma tabletei de ciocolată cu migdale şi miere, va fi înlocuit cu un vârf alpin mai generic, a declarat Mondelez, proprietarul american al mărcii de dulciuri, conform The Guardian.

"Reproiectarea ambalajului introduce un logo modernizat al muntelui, care se aliniază cu estetica geometrică şi triunghiulară", a declarat un purtător de cuvânt al Mondelez pentru Aargauer Zeitung. Pe ambalajele Toblerone nu va mai scrie că este produs în Elveţia.

Legislaţia "Swissness", introdusă în 2017, restricţionează utilizarea unor indicatori care să arate provenienţa elveţiană în produsele alimentare, produsele industriale şi servicii.

Pentru ca produsele alimentare să poată fi comercializate ca fiind "produse în Elveţia", 80% din materiile prime trebuie să provină din această ţară, iar cea mai mare parte a prelucrării trebuie să aibă loc în această ţară. În cazul laptelui şi al produselor pe bază de lapte, cota necesară este de 100%, cu excepţii pentru ingredientele care nu pot fi obţinute din Elveţia, cum ar fi cacao.

Studiile au arătat că anumite produse cu marca "made in Switzerland" sunt vândute la un preţ cu 20% mai mare decât produsele comparabile de altă origine, preţul de vânzare crescând cu până la 50% pentru produsele de lux.

Din 1908, Toblerone este produs în capitala Elveţiei, Berna, al cărei animal heraldic este ascuns în interiorul imaginii Matterhorn de pe ambalaj.

Mondelez, care deţine Toblerone din 2012, a anunţat anul trecut că, de la sfârşitul anului 2023, va muta o parte din producţie în fabrica sa din Slovacia, unde produce şi marca de ciocolată Milka, fabricată iniţial în Elveţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici