Concert-tribut pentru Michael Jackson, la care au participat copiii starului. 40.000 de fani au asistat la spectacol - VIDEO

Cei trei copii ai cântăreţului american Michael Jackson au participat alături de peste 40.000 de fani la concertul "Michael Forever: The Tribute Concert", organizat în memoria tatălui lor, sâmbătă seară, pe Millenium Stadium din Cardiff (Ţara Galilor).

519 afișări
Imaginea articolului Concert-tribut pentru Michael Jackson, la care au participat copiii starului. 40.000 de fani au asistat la spectacol - VIDEO

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ciuda controverselor stârnite de organizarea acestui eveniment, prezenţa celor trei copii - Prince, în vârstă de 14 ani, Paris, în vârstă de 13 ani şi Blanket, în vârstă de nouă ani -, ca şi a unor nume sonore din muzica internaţională, a contribuit la instalarea unei atmosfere festive pe stadionul din Cardiff.

Cei trei copii au urcat pe scenă pentru scurt timp pentru a se adresa publicului şi au fost însoţiţi de ceilalţi membri ai familiei Jackson, alături de care au dansat pe melodia făcută celebră de tatăl lor, "Don't Stop 'Til You Get Enought".

"Suntem foarte fericiţi să ne aflăm aici, în această seară specială, pentru a onora memoria tatălui nostru", a spus Paris, care a purtat o jachetă roşie, foarte asemănătoare cu celebra jachetă pe care Michael Jackson a purtat-o în videoclipul piesei "Thriller".

Printre vedetele prezente la eveniment s-au numărat cântăreaţa americană Christina Aguilera, legenda casei Motown Smokey Robinson, grupul britanic JLS şi legenda muzicii soul Gladys Knight.

Una dintre surorile megastarului, La Toya, care a cântat în public pentru prima dată în ultimii 20 de ani, a declarat că "Michael ar fi apreciat acest spectacol".

"Faptul că toţi aceşti artişti formidabili s-au adunat aici le demonstrează copiilor cât de excepţional a fost tatăl lor", a adăugat La Toya Jackson.

Cel mai mic dintre copiii cântăreţului, Blanket, foarte impresionat, a trebuit să fie la un moment dat sprijinit de fraţii lui, atunci când a trebuit să o prezinte pe cântăreaţa Beyonce, care a interpretat piesa "I Wanna Be Where You Are", difuzată pe stadionul din Cardiff cu ajutorul unei transmisii prin satelit, deoarece artista americană, însărcinată, se afla în Statele Unite.

Disputele familiale şi zvonurile despre falsificarea biletelor păreau la un moment dat că vor ameninţa organizarea concertului, dar fanii megastarului au fost prezenţi în număr mare la eveniment şi au venit la Cardiff pentru a celebra viaţa şi carierea cântăreţului decedat în iunie 2009.

Concertul a debutat cu evoluţia cântăreţului de R&B Ne-Yo, care a încercat să imite celebrul "mook walk" al lui Michael Jackson, cântând nu mai puţin celebra piesă "Billy Jean". "Controversele nu îşi au locul aici, deoarece este vorba de a aduce un omagiu muzicii şi vieţii sale", a declarat Ne-Yo.

Acest concert tribut a fost organizat de mama lui Michael Jackson, Katherine, sora acestuia La Toya şi trei dintre fraţii lui, Tito, Marlon şi Jackie.

Însă ceilalţi trei fraţi ai megastarului - Jermaine, Randy şi Janet - s-au opus organizării acestui concert, considerând că data aleasă coincide cu procesul medicului personal al lui Michael Jackson, Conrad Murray, şi, potrivit lor, toată familia Jackson ar trebui să se afle la Los Angeles pentru a asista la proces.

Prezentatorul principal al concertului a fost actorul american Jamie Foxx.

Trupa britanică JLS a interpretat o altă piesă celebră a starului american, "The Way You Make Me Feel". Aceeaşi trupă a apărut din nou pe scenă alături de trei membrii ai grupului Jackson 5 şi au cântat împreună hitul "Blame It On The Boogie".

Printre starurile care au mai urcat pe scenă s-au numărat Cee Loo Green şi artiştii britanici Leona Lewis şi Diversity.

Puţin mai devreme, în prima parte a concertului de la Cardiff, Gladys Knight a cântat "Believe In Yourself", iar prestaţia ei s-a numărat printre cele mai reuşite momente ale concertului. Gladys Knight a cântat în duet cu Smokey Robinson o altă piesă celebră a starului american, "I Just Can't Stop Loving You".

Spre sfârşitul concertului, fotografii ale cântăreţului au fost proiectate pe ecrane uriaşe, iar "regina muzicii soul", cum este supranumită Gladys Knight, acompaniată de un cor gospel, a interpretat o altă piesă renumită din repertoriul megastarului, "Gone Too Soon".

Potrivit Reuters, reacţiile de după concert ale spectatorilor au fost împărţite - deşi cei mai mulţi erau entuziasmaţi, unii dintre ei s-au declarat "neimpresionaţi" de prestaţiile artiştilor - spunând că aceştia ar fi trebuit să repete mai mult înainte de a urca pe scenă - şi nemulţumiţi de pauzele prea lungi dintre cântece.

Millenium Stadium din Cardiff dispune de 75.000 de locuri. Potrivit organizatorilor, această arenă este cea mai mare sală de spectacole complet acoperită din Europa.

Încasările rezultate din vânzarea biletelor vor fi donate unor renumite fundaţii de caritate americane şi britanice.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente. Medicul Conrad Murray, al cărui proces a început pe 27 septembrie, a fost acuzat de omucidere involuntară, pentru că i-a administrat starului un anestezic foarte puternic, denumit propofol, considerat cauza decesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici