CONCURSUL MISS WORLD: Cine a câştigat ediţia din 2013 - FOTO

Megan Young, Miss Filipine, a câştigat titlul de Miss World 2013, în competiţia care a avut loc sâmbătă, pe insula indoneziană Bali.

6089 afișări
Imaginea articolului CONCURSUL MISS WORLD: Cine a câştigat ediţia din 2013 - FOTO

CONCURSUL MISS WORLD: Cine a câştigat ediţia din 2013 Miss Filipine, aleasă Miss World (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tânăra în vârstă de 23 de ani - a cărei ţară s-a clasat pe locul al doilea la ediţia de anul trecut a Miss World - s-a situat pe primul loc, în faţa altor cinci, informează lexpress.fr.

Competiţia Miss World 2013 a reunit un număr total de 129 de concurente, între care şi Andreea Chiru, Miss World România 2013.

La primirea coroanei, Megan Young a izbucnit în lacrimi. "Întotdeauna am spus că voi rămâne eu însămi, însă după ce am devenit Miss World este o nebunie să mă aud spunând asta", a declarat Megan Young imediat după ce a fost desemnată Miss World 2013, neputând să îşi ducă la bun sfârşit fraza.

Megan Young, care s-a născut în Statele Unite ale Americii, a părăsit această ţară la vârsta de 10 ani şi s-a mutat în Filipine. În prezent studiază cinematografia şi, încă de la vârsta de 15 ani, a avut apariţii în filme, show-uri de televiziune şi a fost prezentator al unor programe TV. Visul său este să treacă în spatele camerei de filmat şi să devină regizor.

Se descrie ca fiind "o persoană ambiţioasă", fiind pasionată de jocurile video şi de aventurile celebrului vrăjitor Harry Potter, potrivit site-ului oficial al competiţiei Miss World.

Pe locul al doilea în comepetiţia Miss World 2013 s-a situat Miss Franţa, Marine Lorphelin, iar poziţia a treia a fost ocupată de Miss Ghana, Carranzar Naa Okailey Shooter.

Cele zece ţări care au intrat în finala Miss World 2013 au fost: Filipine, Brazilia, Australia, Franţa, Nepal, Marea Britanie, Indonezia, Spania, Jamaica şi Ghana.

România a fost reprezentată în competiţia Miss World 2013 de Andreea Chiru, în vârstă de 20 de ani, din Brăila, în timp ce Republica Moldova a avut-o ca reprezentantă pe Valeria Tsurkan, în vârstă de 18 ani, conform site-ului oficial al concursului.

În 2012, concursul Miss World a fost câştigat de reprezentanta Chinei, Yu Wenxia.

Concursul Miss World 2013, care trebuia să debuteze la Jakarta, a fost în cele din urmă mutat în întregime pe insula indoneziană Bali, care are o populaţie majoritar hindusă, după numeroase manifestări ale musulmanilor din celelalte zone ale ţării.

Organizatorii acestui concurs de frumuseţe, constrânşi în luna iunie să reafirme faptul că Miss World 2013 nu va include celebra defilare în bikini a concurentelor, au deschis în cele din urmă ediţia din acest an a competiţiei pe insula indoneziană Bali.

Pentru a asigura securitatea concurentelor, câteva sute de poliţişti au fost repartizaţi în hoteluri şi în alte puncte unde au avut loc etapele concursului, a cărui organizare a provocat multă mânie în Indonezia, cea mai mare ţară musulmană din lume.

Mii de musulmani radicali au manifestat pe întregul teritoriu indonezian pentru a denunţa concursul Miss World, pe care îl consideră "o manifestare plină de porcării şi de pornografie", arzând în public portretele organizatorilor. Musulmani moderaţi, anumiţi miniştri, reprezentanţi ai clerului musulman şi organizaţii care militează pentru drepturile omului au protestat şi ei faţă de organizarea acestui concurs.

În iunie, organizatorii au fost constrânşi să anunţe că nu va exista o probă a costumelor de baie în ediţia din 2013 a competiţiei din Indonezia. Concurentele de la Miss World au fost obligate să înlocuiască costumele de baie cu un port tradiţional, sarongul indonezian, a anunţat Julia Morley, preşedintele Miss World, confirmând o decizie luată anul trecut, când Indonezia a acceptat să organizeze competiţia.

Majoritatea celor 240 de milioane de indonezieni practică un islam moderat. Locuitorii de pe insula hindusă Bali, destinaţie turistică extrem de apreciată, sunt obişnuiţi cu miile de turişti străini care se plimbă în fiecare an pe plajele sale, de multe ori în ţinute sumare.

Miss World se numără printre cele patru competiţii de frumuseţe internaţionale majore din punct de vedere al importanţei evenimentului - "The Big Four Major Pageants" -, alături de Miss Earth, Miss International şi Miss Universe. Creată în Marea Britanie, competiţia Miss World a fost organizată pentru prima dată în anul 1951, fiind prima competiţie internaţională de frumuseţe majoră organizată la nivel mondial. Miss World este şi cea mai longevivă competiţie internaţională de frumuseţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici