Condamnat pe viaţă, resuscitat după moarte clinică, spune că şi-a ispăşit pedeapsa. Ce a zis instanţa

Un deţinut american, condamnat pe viaţă, care pentru scurt timp a fost în moarte clinică în timpul detenţiei, susţine că şi-a ispăşit pedeapsa, însă o instanţă din Iowa a respins acest argument şi a refuzat eliberarea individului, informează publicaţia The New York Times.

4245 afișări
Imaginea articolului Condamnat pe viaţă, resuscitat după moarte clinică, spune că şi-a ispăşit pedeapsa. Ce a zis instanţa

Condamnat pe viaţă, resuscitat după moarte clinică, spune că şi-a ispăşit pedeapsa. Ce a zis instanţa. Sursă foto: Iowa Department of Corrections

Judecătorii şi-au motivat decizia spunând că deţinutul este "fie în viaţă, caz în care trebuie să rămână în închisoare, fie este mort, caz în care apelul este irelevant".

Deţinutul Benjamin Schreiber, în vârstă de 66 de ani, care s-a aflat în moarte clinică în 2015 din cauza unei probleme medicale, înainte de a fi resuscitat la spital, susţine că prin aceasta şi-a ispăşit pedeapsa.

Individul a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate, după ce a ucis cu un topor un bărbat în anul 1996, potrivit publicaţiei The Des Moines Register.

Schreiber a depus mai multe contestaţii în legătură cu sentinţa primită, însă fără succes. În 2018, deţinutul a argumentat în instanţă că a fost resuscitat împotriva voinţei sale, iar din această cauză "sentinţa sa a expirat".

Instanţa unde a depus contestaţia a respins cererea acestuia, iar judecătorii de la o curte de apel din Iowa au confirmat recent decizia instanţei anterioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici