"Cum să îţi dresezi dragonul" a câştigat 10 trofee la Annie Awards

Pelicula "Cum să îţi dresezi dragonul" a câştigat 10 trofee, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cele mai bune efecte speciale, sâmbătă, la cea de-a 38-a ediţie Annie Awards, distincţii care recompensează cele mai bune producţii animate, potrivit hollywoodreporter.com.

64 afișări
Imaginea articolului "Cum să îţi dresezi dragonul" a câştigat 10 trofee la Annie Awards

"Cum să îţi dresezi dragonul" a câştigat 10 trofee la Annie Awards (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Producţia DreamWorks Animation a fost astfel marea câştigătoare a galei Annie Awards din acest an, care a fost boicotată de reprezentanţii studiourilor rivale Disney/Pixar.

Pixar a câştigat totuşi premiul pentru scurtmetraj, pentru "Day & Night", nominalizat de asemenea la Oscar.

La categoriile de premii pentru televiziune, producţia "Kung Fu Panda Holiday" (DreamWorks Animation) şi-a adjudecat cinci trofee.

Filmul "Alice în Ţara Minunilor" a fost de asemnea premiat de ASIFA la categoria personaje animate într-o producţie "live action".

În august anul trecut, companiile Disney şi Pixar au decis să nu mai concureze la premiile ASIFA, în urma unor dezacorduri cu responsabilii acestei asociaţii în privinţa sistemului de nominalizare şi votare.

How to train your dragon - Trailer de pe tare.ro

Împreună, studiourile Disney şi Pixar au primit doar opt nominalizări, la Annie Awards 2011, în timp ce marele lor rival, DreamWorks Animation, a primit 39 de nominalizări.

Totuşi, atât "Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3" (Pixar), considerat favorit la Oscar, cât şi "O poveste încâlcită/ Tangled" (Disney) au fost nominalizate la categoria "cel mai bun lungmetraj de animaţie" la Annie Awards.

Premiile Annie, decernate de Societatea internaţională de film animat (ASIFA), sunt, de obicei, un ghid important în ceea ce priveşte producţiile animate care au şansa să fie recompensate cu un premiu Oscar. Anul trecut "Up/Deasupra tuturor" (Pixar), desemnat cel mai bun lungmetraj de animaţie la Annie Awards, a câştigat şi Oscarul la această categorie.

Pe de altă parte, în urmă cu doi ani, "Kung Fu Panda" (DreamWorks Animation) a dominat Annie Awards, adjudecându-şi 10 trofee, în condiţiile în care concura cu "Wall-E" (Pixar), care a luat ulterior Oscarul.

Cea de-a 38-a ceremonie de decernare a premiilor Annie a avut loc la Royce Hall, Universitatea California din Los Angeles, în timp ce premiile Oscar vor fi decernate pe 27 februarie la Kodak Theatre din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici