Cum sărbătoreşte Google Ziua Internaţională a Femeii 2020

  • Astăzi este Ziua Internaţională a Femeii, aniversarea anuală a reuşitelor femeilor din întreaga lume.
  • Tema acestui an este „Let's all be #EachforEqual” (#GeneraţiaEgalitate).
  • Astfel, este încurajată cooperarea colectivă pentru crearea unei lumi egale din punct de vedere al genului, transmite CNET.
965 afișări
Imaginea articolului Cum sărbătoreşte Google Ziua Internaţională a Femeii 2020

Sursa foto: Google

Astfel, pentru a sărbători femeile din lume şi din toate generaţiile, Google a dedicat un doodle special pentru a lupta pentru drepturile femeilor. Doodle-ul de duminică prezintă o animaţie care celebrează istoria zilei de 8 martie, precum şi semnificaţia acestei zile pentru întregi generaţii de femei.

Animaţia prezintă 35 de personaje şi trei fundaluri, fiecare reprezentând o eră diferită a luptei pentru drepturile femeilor. 

Fundalul alb-negru central descrie femeile din jurul lumii în timpul mişcărilor pentru drepturile muncitoreşti, de la începutul anilor 1800 şi până la mijlocul anilor 1930. Al doilea strat se concentrează pe lupta pentru egalitatea de gen şi schimbările bruşte ale situaţiei sociale şi politice, începând cu anii 1950 şi până în anii 1980.

Ultimul strat reprezintă perioada din 1990 şi până în prezent, aratând progresul făcut de mişcările pentru drepturile femeilor. De asemenea, Google îi omagiază pe cei care s-au impus şi au respins fostele roluri de gen, în timp ce femeile au continuat să redefinească rolul lor în societate. 

„În timp ce femeile de azi stau pe umerii generaţiilor anterioare care s-au luptat şi s-au sacrificat, ele au responsabilitatea de a le duce mai departe moştenirea”, a transmis Google printr-o postare pe blog, potrivit CNET. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici