Dalai Lama ar putea veni în România

Dalai Lama ar putea face o vizită de două zile în România, în luna septembrie, la invitaţia lansată de europarlamentarul Laszlo Tokes, care a anunţat că a primit confirmarea din partea liderului spiritual tibetan pentru vizita pe care acesta o va face.

139 afișări
Imaginea articolului Dalai Lama ar putea veni în România

Dalai Lama ar putea veni în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Europarlamentarul Laszlo Tokes afirmă că a primit confirmarea din partea lui Dalai Lama privind o vizită a acestuia în România, în cursul lunii septembrie, în aceeaşi perioadă în care liderul tibetan va face o vizită şi la Budapesta.

Tokes a lansat invitaţia către Dalai Lama la începutul lunii decembrie 2008, când liderul spiritual tibetan, împreună cu premierul Guvernului tibetan în exil, profesorul Samdong Rinpoche, s-a aflat la Bruxelles. Cu acea ocazie, liderul spiritual al Tibetului a fost primit de către membrii intergrupului Tibet al Parlamentului European, din care face parte şi europarlamentarul Laszlo Tokes.

"În cursul anului 2009, ne-am pus în acord cu cabinetul lui Dalai Lama privind posibilul program al preasfinţiei sale, iar potrivit scrisorii înaintate cabinetului europarlamentarului Tokes Laszlo, liderul tibetan va petrece două zile în Transilvania, în cursul lunii septembrie, în perioada în care va vizita şi Ungaria", se menţionează în comunicatul transmis de biroul de presă al europarlamentarului Laszlo Tokes.

Conform sursei citate, Dalai Lama va merge la Chiuruş (judeţul Covasna), localitatea natală a cercetătorului şi lingvistului Kőrösi Csoma Sándor - autorul primului dicţionar tibetan-englez. Liderul tibetan va depune o coroană la statuia acestuia, după care va susţine o conferinţă în municipiul Sfântu Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici