De ce şeful Twitter nu a blocat niciodată pe nimeni pe reţelele de socializare

Cofondatorul şi CEO-ul companiei Twitter, Jack Dorsey, a acordat vineri un interviu pentru emisiunea The Today Show, în care, printre altele, a fost întrebat şi despre problema hărţuirii online, din ce în ce mai frecventă pe reţelele de socializare, scrie Gândul.

De ce şeful Twitter nu a blocat niciodată pe nimeni pe reţelele de socializare

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, spune că nu a blocat niciodată pe nimeni pe reţelele de socializare, cu toate că se întâmplă ca de multe ori să fie hărţuit şi să primească mesaje foarte urâte. Dimpotrivă, acesta crede că online-ul este un mijloc care face mult mai uşor dialogul chiar şi pe marginea unor probleme foarte serioase, aşa că preferă să citească ce postează oamenii şi să păstreze un contact permanent cu ei.

"Situaţia este dezamăgitoare, dar, din păcate, reflectă foarte fidel lumea în care trăim. Vedem în jurul nostru la fel de mult optimism, pe cât vedem pesimism", a spus Dorsey.

CEO-ul Twitter a explicat modul în care percepe el platforma de socializare, arătând că Twitter-ul este extrem de util pentru construirea unui dialog puternic în ceea ce priveşte problemele sociale.

Întrebat de moderator dacă s-a simţit vreodată sabotat sau agresat online, Dorsey a spus că, într-adevăr, i se întâmplă să primească personal plângeri şi reclamaţii din partea utilizatorilor.

"Uneori primesc şi mesaje foarte urâte", a declarat cofondatorul Twitter.

În astfel de situaţii, cei mai mulţi dintre internauţi recurg la metoda simplă şi sigură de a scăpa de "prietenii" nepotriviţi: îi blochează. Jack Dorsey spune, totuşi, că niciodată nu a apelat la aceste mijloace.

"Nu am blocat niciodată pe nimeni. Vreau să văd ce spun oamenii şi chiar îmi doresc să am contact permanent cu ei", a răspuns Dorsey.

CEO-ul Twitter nu este, însă, singura celebritate care nu a raportat pe nimeni pe Twitter. Şi preşedintele american Barack Obama a adoptat aceeaşi strategie şi chiar a anunţat public acest lucru după ce un copil de 13 ani a pretins că Obama i-a blocat accesul la pagina sa, relatează Gândul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
TWITTER ,
MESAJE ,
BLOCARE
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea