De la idee la inovaţie. Film O'clock International Festival

Marţi, 23 iunie 2020, în cadrul unui eveniment organizat de Next Wave DFFB (Academia de Film din Berlin) şi Cannes Next în Marché du Film va fi prezentat Film O’Clock International Festival, un nou festival de film ce propune o adevărată mişcare socială şi culturală globală orientată pe meridiane şi fusuri orare, iniţiat de Mirona Radu, cu o experienţă de aproape 10 ani în producţie şi distribuţie de film, precum şi festivaluri internaţionale.

190 afișări
Imaginea articolului De la idee la inovaţie. Film O'clock International Festival

De la idee la inovaţie. Film O'clock International Festival

După luni de lucru intens, şi o serie de întâlniri promiţătoare cu experţi internaţionali, printre care Madeleine Probst (Watershed, Europa Cinemas), Sten-Kristian Saluveer (Storytek, Cannes Next), Jon Barrenechea (MUBI), Matthijs Wouter Knol (European Film Market), Paula Astorga (Cineteca National), şi mulţi alţi prefesionişti generoşi în a sprijini tineri antreprenori, ambiţiosul proiect este pe cale să devină realitate.
 
Conceptul pe care se fundamentează Film O’Clock International Festival are doi piloni - cheie: filmul ca vehicul de emoţii şi idei, şi timpul de calitate - petrecut împreună, reprezentând cea mai valoroasă resursă. Desi poziţionaţi pe același fus orar, conștientizăm poate prea rar că împărțim același timp cu oameni aflați la distanță, atât geografic, cât și cultural - și că tocmai acest timp, ideea fondatoare a festivalului, ne poate aduce mai aproape. Prin proiecţii simultane ale aceloraşi filme, în oraşe şi ţări diferite, urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu echipele creative şi critici de film, transmise de la faţa locului în celelalte cinematografe participante în proiect, spectatorii au şansa atât de a experimenta un festival de film, aflându-se la mii de kilometri distanţă unii de alţii, dar şi de a învăţa ceva nou, de a fi mai deschişi şi de a putea empatiza, prin artă, cu ceilalţi semeni.
 
Ediţia pilot a festivalului va avea loc în luna decembrie a anului 2020, se va desfăşura simultan în cinci ţări aflate pe meridianul de 25° latitudine estică: Lituania, România, Grecia, Egipt şi Africa de Sud, şi va conţine doar filme produse în aceste ţări, selectate de un comitet de curatori din fiecare ţară participantă, accentul fiind pe filme de debut, ale unor autori cu o puternică viziune artistică, precum şi pe noile forme de povestire cinematografică, specifice fiecărei ţări.
 
De la Marea Baltică până la cel mai sudic punct al Africii, Film O’Clock International Festival aduce emisfera nordică şi sudică împreună. 
Pentru că dragostea pentru cinema şi pentru ceilalţi se întinde dincolo de graniţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici