Depeche Mode a refuzat premiul BRIT Awards 2013 pentru întreaga carieră

Celebra trupă britanică Depeche Mode a refuzat premiul pentru întreaga carieră ce trebuia să-i fie acordat în cadrul galei BRIT Awards, după ce membrii formaţiei au aflat că distincţia nu va fi înmânată în ceremonia transmisă în direct la televiziune, pe 20 februarie.

1934 afișări
Imaginea articolului Depeche Mode a refuzat premiul BRIT Awards 2013 pentru întreaga carieră

Depeche Mode a refuzat premiul BRIT Awards 2013 pentru întreaga carieră (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-un declaraţie acordată publicaţiei britanice The Sun, David Gahan, solistul trupei Depeche Mode, a spus că nu îl mai interesează nimic ce are legătură cu BRIT Awards.

"Să vă spun o istorioară care, probabil, îi va aduce nişte probleme unei anumite persoane. Ni s-a spus că vom primi un nou premiu anul acesta, pentru cea mai influentă trupă din ultimii 20 de ani sau ceva de genul acesta... De fapt, este vorba despre vechiul premiu pentru întreaga carieră şi ne-am gândit că e o chestie mişto. După care am auzit că acordarea premiului nu va fi transmisă la ITV, aşa că ne-am spus «Dacă nu ne transmit în direct, atunci nu suntem cea mai influentă trupă. Ce altă trupă are atât de multe hituri ca noi în întreaga lume şi a mai făcu turnee de asemenea amploare ca ale noastre? Dă-i naibii pe ei şi pe cei care acordă aceste premii»", a spus Gahan.

Depeche Mode a fost de cinci ori nominalizată la BRIT Awards şi are un singur trofeu câştigat, în 1991, pentru "cel mai bun single britanic".

Cel mai nou album Depeche Mode, al 13-lea material discografic de studio al trupei, va avea titlul "Delta Machine" şi va fi lansat marţi, cu două luni înainte ca britanicii să pornească în turneul european în care este inclusă şi România.

Potrivit jurnaliştilor de la The Sun, albumul este un mix între un mai vechi album, "Violator" (1990) şi "Songs Of Faith And Devotion", ambele cu un succes enorm în rândul fanilor, dar şi îndelung criticate de specialişti.

Primul single de pe acest album, "Heaven", a fost deja lansat, piesa beneficiind, de pe 1 februarie, şi de un videoclip.

Albumul "Delta Machine" va fi lansat atât în format standard, pe CD, cât şi în ediţie de lux, care va avea patru piese în plus şi va fi însoţită de un album de 28 de pagini ce include şi fotografii realizate de Anton Corbijn.

Lista pieselor de pe ediţia standard este compusă din "Welcome To My World", "Angel", "Heaven", "Secret To The End", "My Little Universe", "Slow", "Broken", "The Child Inside", "Soft", "Touch/Raw Nerve", "Should Be Higher", "Alone", "Soothe My Soul", "Goodbye".

Într-o conferinţă care a avut loc în toamna anului trecut, Martin Gore - chitarist, clăpar şi compozitor al trupei - a precizat că albumul va cuprinde cele mai bune piese produse vreodată de formaţie, iar noul sound va fi foarte apropiat de cel al unor materiale mai vechi precum "Violator" şi "Songs of Faith and Devotion".

La rândul lui, Dave Gahan, liderul trupei, a declarat că "albumul are un simţ foarte organic şi direct; nu conţine piese blues, dar este cu siguranţă un album sentimental".

După lansarea albumului, Depeche Mode va pleca într-un turneu de promovare, care va debuta cu un concert pe 7 mai, la Tel Aviv, următoarele destinaţii fiind Atena, Sofia şi Bucureşti, urmate de Istanbul, Belgrad şi Budapesta.

Concertul de la Bucureşti va avea loc pe data de 15 mai, pe Arena Naţională, biletele fiind disponibile atât online, pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la mai multe categorii de preţuri, începând de la 135 de lei.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani şi care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa "Photographic", semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, "Speak and Spell", în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, "A Broken Frame" (1982) şi "Construction Time Again" (1983).

"Some Great Reward", album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar în 1990, apare celebrul "Violator", conţinând hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" şi "Personal Jesus". La începutul anilor '90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul "Songs of Faith and Devotion" intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" şi "It's No Good", material urmat, în 2001, de "Exciter".

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare a materialului, "Touring The Angel", a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică şi-a lansat cel de-al 12-lea album, "Sounds of the Universe". În acelaşi an, Depeche Mode, care avea programat şi un concert la Bucureşti, în cadrul "Tour of the Universe", a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici