Concertul din Bucureşti al trupei Depeche Mode: Organizatorii au anunţat preţurile biletelor

Biletele pentru concertul pe care trupa Depeche Mode îl va susţine pe Naţional Arena din Bucureşti, pe 15 mai 2013, vor fi puse în vânzare luni, preţurile fiind făcute publice de organizatori.

2817 afișări
Imaginea articolului Concertul din Bucureşti al trupei Depeche Mode: Organizatorii au anunţat preţurile biletelor

Concertul din Bucureşti al trupei Depeche Mode: Organizatorii au anunţat preţurile biletelor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Biletele au preţuri stabilite în funcţie de distanţa faţă de scenă. Astfel, cele fără loc pe scaun, în categoria Gazon A şi B, costă 245 de lei, respectiv 135 de lei, în timp ce locurile pe scaune vor costa 145 de lei, 170 de lei, 200 de lei, 240 de lei, 275 de lei, 320 de lei şi 435 de lei.

Înaintea turneului din America de Nord, Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher vor susţine 34 de show-uri în 25 de ţări din Europa, în faţa a peste 1,5 milioane de fani.

Turneul european va debuta pe 7 mai, cu un show în aer liber, în parcul Hayarkon din Tel Aviv. Alte destinaţii de concert ale trupei includ Stadionul Olimpic din Berlin, Stade de France din Paris, Stadionul Lokomotiv din Moscova şi Stadionul Olimpic din Roma, urmând ca turneul european să se încheie pe Minsk Arena, din Belarus, pe data de 29 iulie.

Concertul de la Bucureşti va avea loc pe 15 mai 2013 şi se va desfăşura pe Arena Naţională, unde a avut loc anul acesta şi concertul formaţiei Red Hot Chili Peppers. Biletele vor fi puse luni în vânzare online, pe www.MyTicket.ro, ulterior fiind disponibile şi în magazinele de specialitate.

Acestea vor fi primele show-uri live ale trupei Depeche Mode după succesul înregistrat de Tour of the Universe, turneul susţinut în 2009 şi 2010, care a inclus 142 de concerte şi vânzări record de peste 2,5 milioane de bilete.

Aceasta este pentru a doua oară când Depeche Mode concertează la Bucureşti, după show-ul susţinut în vara anului 2006.

Anunţul despre turneul din 2013 a fost făcut de membrii trupei într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi, la Paris, difuzată live pe site-ul oficial al grupului Depeche Mode.

În mai, anul acesta, Dave Gahan, solistul formaţiei, a anunţat că Depeche Mode va lansa un nou album de studio şi va susţine un turneu mondial de promovare a acestui material discografic, în 2013.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani şi care însumează până în prezent 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa "Photographic", semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, "Speak and Spell", în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, "A Broken Frame" (1982) şi "Construction Time Again" (1983).

"Some Great Reward", album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar în 1990, apare celebrul "Violator", conţinând hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" şi "Personal Jesus". La începutul anilor '90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul "Songs of Faith and Devotion" intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" şi "It's No Good", material urmat, în 2001, de "Exciter".

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare a materialului, "Touring The Angel", a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică şi-a lansat cel de-al 12-lea album, "Sounds of the Universe". În acelaşi an, Depeche Mode, care avea programat şi un concert la Bucureşti, în cadrul "Tour of the Universe", a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

În mai anul acesta, într-un interviu acordat revistei Spinner, Dave Gahan spunea că cel de-al 13-lea album de studio al formaţiei va fi produs de Ben Hillier şi Martin Gore.

În iulie, managerul formaţiei Depeche Mode, Jonathan Kessler, a anunţat că noul album - al cărui titlu nu a fost încă anunţat - va fi lansat în aprilie 2013.

În conferinţa susţinută marţi, la Paris, muzicienii au declarat că înregistrările pentru acest album s-au încheiat vineri, că nu au ales încă titlul materialului discografic şi că nici nu cunosc data lansării.

În aceeaşi conferinţă, referindu-se la felul în care s-au schimbat în cei 32 de ani de când sunt împreună, cei trei membri ai Depeche Mode au spus că timpul nu a schimbat prea multe în ceea ce îi priveşte. "Ne cunoaştem doar mai bine. Ne ştim slăbiciunile, dar nu putem spune că s-a schimbat prea mult", a spus Martin Gore.

"Dacă eşti într-o relaţie cu cineva de 32 de ani, există suişuri şi coborâşuri, dar muzica ne-a adus mereu la un numitor comun. Mai mult de jumătate din vieţile noastre le-am petrecut în studio, împreună", a spus şi Dave Gahan, care a adăugat că o parte dintre piesele noului album sunt compuse de el, însă meritul este, de fapt, al întregii echipe. "Îmi place acest proces de creaţie", a completat acesta.

Întrebaţi de jurnalişti dacă au reuşit în toţi aceşti ani să compună "piesa visurilor", Dave Gahan şi Martin Gore au spus că nu pot numi anumite cântece, dar sunt foarte mulţumiţi de noul album. "Faptul că pot cânta este totul pentru mine. Au fost una - două piese care mi-au fost aproape de suflet. Sunt piese care te sensibilizează mai mult...", a răspuns Dave Gahan.

În conferinţa de marţi, membrii Depeche Mode au răspuns şi întrebărilor fanilor, care le-au fost adresate prin intermediul unor filmuleţe postate pe pagina oficială de YouTube a trupei. Referindu-se la modul în care a evoluat reprezentaţia pe scenă a fiecărui membru al trupei, Martin Gore a spus: "Pentru mine, personal, ideea de concert s-a schimbat mult, în sensul că, până la ultimele două turnee, eram pe scenă numai beat. Însă pot spune că am păstrat o consecvenţă în ceea ce priveşte desfăşurarea de forţe de pe scenă".

"Pentru mine s-au schimbat multe din punct de vedere al artistului. Să cânţi este un lucru teribil de emoţionant, personal chiar", a adăugat şi Dave Gahan.

Deşi recunosc că muzica obţinută prin sintetizatoare a căpătat o amploare în prezent, tot mai mulţi artişti adoptând acest stil, Dave Gahan a spus că Depeche Mode are un stil unic, inconfundabil, consacrat şi imbatabil. Gahan a precizat că, în continuare, ei sunt "cei mai buni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici