"Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei, în competiţia Festivalului de Film Fantastic Bruxelles

Lungmetrajul "Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei, a fost selectat în competiţia Festivalului Internaţional de Film Fantastic de la Bruxelles (BIFFF), un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 8 şi 20 aprilie, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Belgiei.

160 afișări
Imaginea articolului "Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei, în competiţia Festivalului de Film Fantastic Bruxelles

"Domnişoara Christina", de Alexandru Maftei, în competiţia Festivalului de Film Fantastic Bruxelles (Imagine: Captură video)

De asemenea, în competiţia Festivalului se regăseşte şi filmul "Ultimul zburător", de Ovidiu Georgescu.

Proiectat în premieră internaţională la acest festival de la Bruxelles, thrillerul lui Alexandru Maftei, o ecranizare a nuvelei omonime de Mircea Eliade, va intra în competiţie în secţiunea Méliès, alături de lungmetrajul lui Ovidiu Gerogescu, o peliculă cu un scenariu inspirat din mitologia populară românească: legenda zburătorului.

Totodată, vor mai fi prezentate alte două filme realizate în România: "Viaţa unui bărbat/ Necessary death of Charlie Coutryman", de Fredrik Bond, şi "Teorema Zero/ The Zero Theorem", de Terry Gillian, având în distribuţie sau în echipa tehnică o participare românească importantă.

Regizorii Alexandru Maftei şi Ovidiu Georgescu vor fi prezenţi la proiecţiile de la Bruxelles cu sprijinul ICR Bruxelles, partener al BIFFF începând cu această ediţie.

BIFFF, ajuns la cea de-a 32-a ediţie, este printre cele mai longevive festivaluri de film fantastic din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici