Elton John, spitalizat din cauza unei infecţii respiratorii serioase

Cântăreţul britanic Elton John a fost internat din cauza unei infecţii respiratorii "serioase", miercuri, într-o clinică din Los Angeles.

248 afișări
Imaginea articolului Elton John, spitalizat din cauza unei infecţii respiratorii serioase

Elton John, spitalizat din cauza unei infecţii respiratorii serioase (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Artistul a fost transportat de urgenţă la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, la primele ore ale dimineţii de miercuri, informează contactmusic.com.

După efectuarea unui set de analize, medicii i-au recomandat starului britanic să nu urce pe scenă timp de şapte zile. Astfel, cântăreţul britanic nu va putea să susţină cele patru concerte pe care le avea programate în acest weekend la Caesars Palace din Las Vegas.

Potrivit medicilor americani, interpretul britanic are nevoie de repaus complet şi de tratament cu antibiotice pentru a preveni înrăutăţirea stării sale de sănătate.

Presa americană afirmă că starul, în vârstă de 65 de ani, a fost deja externat şi a ales să îşi petreacă convalescenţa în reşedinţa sa din Los Angeles.

Cântăreţul britanic a fost nevoit să îşi anuleze alte două concerte în februarie, din cauza unei toxiinfecţii alimentare.

Într-o carieră de aproape cinci decenii Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1.

Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll. El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA după sfârşitul anilor '80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler în 1998.

Printre hiturile sale cele mai cunoscute se numără "Don't Go Breaking My Heart", "Sorry Seems to Be the Hardest Word", "I'm Still Standing", "Nikita", "Sacrifice", "Candle In the Wind" şi "Something About the Way You Look Tonight".

Elton John a concertat la Bucureşti în 21 iunie 2003, pe stadionul Cotroceni. Artistul a revenit în România, pentru un concert care a avut loc pe 5 iunie 2010, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici