Escroci din India au creat o ligă falsă de cricket pentru a păcăli pariori din Rusia. Meciurile erau înscenate într-o fermă

Poliţia din India a arestat mai mulţi escroci care au creat o versiune falsă a Ligii de cricket Indian Premier League (IPL) şi au păcălit jucători din Rusia, potrivit BBC.

2866 afișări
Imaginea articolului Escroci din India au creat o ligă falsă de cricket pentru a păcăli pariori din Rusia. Meciurile erau înscenate într-o fermă

Escrocii au înscenat meciurile într-o fermă din Gujarat, plătind muncitori pentru a se da drept jucători, purtând tricouri ale echipelor reale din IPL, cu un arbitru fals care a fost instruit ce să semnalizeze. Ei au angajat chiar şi un bărbat care să îl imite pe celebrul comentator de cricket Harsha Bhogle.

Jucătorii au fost plătiţi cu aproximativ 5 dolari pe meci şi au transmis meciurile în direct pe un canal YouTube numit IPL. Canalul nu arăta niciodată o imagine de ansamblu a terenului, iar efectele sonore ale zgomotului mulţimii erau descărcate de pe internet şi redate prin intermediul unui difuzor.

Turneul a început la trei săptămâni după ce IPL propriu-zis s-a încheiat în luna mai, a declarat poliţia. În ciuda acestui fapt, escrocii au reuşit să ajungă în faza sferturilor de finală a aşa-numitei lor „Indian Premier Cricket League" înainte ca poliţia să oprească jocul.

Jucătorii ruşi au plasat pariuri pe un canal Telegram, iar pariorii au cheltuit aproape 4.000 de dolari, a declarat poliţia.

Poliţia a arestat patru persoane în legătură cu acest caz. Pariurile pe crichet sunt ilegale în India, iar suspecţii au fost acuzaţi de conspiraţie criminală şi jocuri de noroc, potrivit Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici