Video EUROVISION 2015: Voltaj s-a calificat în finală. Ce ţări au rămas în concurs după prima semifinală. LISTA melodiilor participante - VIDEO, FOTO

Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi seară, de prima semifinală, care s-a desfăşurat pe scena Wiener Stadhalle, din capitala Austriei.

37056 afișări

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj - formată din Călin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (bas), Gabi Constantin (chitară), Adrian Cristescu (clape) - a urcat pe scena Eurovision Song Contest 2015 marţi seară, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

Piesa cu care a concurat trupa Voltaj, "De la capăt/ All Over Again", are muzica creată de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, şi versurile compuse de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, Monica-Ana Stevens şi Andrei-Mădălin Leonte. Piesa, care face parte dintr-o campanie, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

"Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate şi la copiii pe care mulţi dintre ei sunt nevoiţi să îi lase acasă. Este un preţ uriaş pe care îl plătesc pentru visul unui trai mai bun", spunea Călin Goia, înainte de prima semifinală. "Melodia, show-ul de la Viena şi întreaga campanie vizează o problemă care afectează oameni din mai multe ţări şi îmi doresc ca mesajul nostru să răzbată dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasă, chiar dacă nu ne pot vota, ştiu că vor fi cu sufletul alături de noi şi asta contează enorm", mai spunea solistul trupei Voltaj, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Alături de artiştii români, în prima semifinală au participat Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Ţările calificate în finala concursului:

Albania

Armenia

Rusia

România

Ungaria

Grecia

Estonia

Georgia

Serbia

Belgia

Anul acesta, Republica Moldova, reprezentată de cântăreţul ucrainean Eduard Romanyuta, nu a ajuns în finala Eurovision.

Finaliştii - desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură - au fost anunţaţi într-o ordine întâmplătoare.

În semifinale au drept de vot doar telespectatorii care au urmărit competiţia la televiziunile publice în ţările participante şi în ţările calificate direct în finală (Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia, Australia şi Austria). Astfel, doar românii din străinătate au putut să îi voteze pe reprezentanţii României în finală, urmărind concursul la televiziunea publică din ţara în care se află.

Un număr de 40 de ţări participă la ediţia din acest an a Eurovision care va fi difuzată pentru prima dată în istoria de 60 de ani a acestei competiţii muzicale în lumea întreagă, pe internet, în direct, pe canalul oficial de pe YouTube dedicat evenimentului, informează site-ul revistei Rolling Stone.

Ordinea intrării în concurs în prima semifinală EUROVISION 2015:

Republica Moldova

Armenia

Belgia

Olanda

Finlanda

Grecia

Estonia

Macedonia

Serbia

Ungaria

Belarus

Rusia

Danemarca

Albania

România

Georgia

potrivit eurovision.tvr.ro.

În cea de-a doua semifinală, care va avea loc în capitala Austriei, pe 21 mai, ordinea de intrare în concurs este următoarea:

Lituania

Irlanda

San Marino

Muntenegru

Malta

Norvegia

Portugalia

Cehia

Israel

Letonia

Azerbaidjan

Islanda

Suedia

Elveţia

Cipru

Slovenia

Polonia

În finala de joi vor participa, în ordine, Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

Semifinala de marţi a fost transmisă live de TVR, iar semifinala de joi şi finala de sâmbătă vor fi şi ele transmise în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014, cu piesa "Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici