FACEBOOK influenţează audienţa posturilor de televiziune. De ce sunt mai urmărite show-urile tv

Cercetătorii americani care au condus un studiu privind audienţele posturilor de televiziune au ajuns la concluzia că reţele de socializare precum Facebook influenţează cifrele acestora.

609 afișări
Imaginea articolului FACEBOOK influenţează audienţa posturilor de televiziune. De ce sunt mai urmărite show-urile tv

FACEBOOK influenţează audienţa posturilor de televiziune. De ce sunt mai urmărite show-urile tv

Studiul Nielsen precizează că în prezent este o legătură strânsă între reţele de socializare şi audienţele posturilor de televiziune, informează Los Angeles Times.

Aproximativ 49 la sută dintre femeile chestionate, şi 43 la sută dintre bărbaţi, au menţionat că au început să urmărească un anumit show de televiziune după ce au văzut post-uri ale prietenilor lor pe Facebook.

În ce priveşte Twitter, 16 la sută dintre bărbaţi au început să urmărească anumite emisiuni după ce au văzut postări pe reţeaua de socializare şi 14 la sută dintre femei.

Conform cercetătorilor, Facebook influenţează mai mult audienţele televiziunilor decât chiar păreri ale specialiştilor, vedetelor de televiziune sau chiar promo-uri ale posturilor tv.

Cei mai mulţi dintre cei care încep să urmărească show-uri datorită reţelelor de socializare au între 18 şi 34 de ani.

Cei de la Nielsen chiar au sfătuit posturile de televiziune să ofere cât mai multe căi de comunicare pe reţelele de socializare pentru a avea audienţe mai bune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici