Fidel Castro, persoana asupra căreia s-au produs cele mai multe tentative de asasinat

Fidel Castro, în vârstă de 85 de ani, care a fost preşedintele Cubei din 1959 până în 2006, când a părăsit funcţia din motive de sănătate, deţine un record de neinvidiat, fiind persoana împotriva căreia au avut loc cele mai multe tentative de asasinat - 638.

503 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro, persoana asupra căreia s-au produs cele mai multe tentative de asasinat

Fidel Castro, persoana asupra căreia s-au produs cele mai multe tentative de asasinat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liderul Revoluţiei Cubaneze, Fidel Castro, este persoana asupra căreia s-au produs cele mai multe tentative de asasinat, potrivit Cărţii Recordurilor şi informaţiilor CIA", informează cubadebate.cu.

Acelaşi site afirmă că, până în 2006, când Fidel Castro a predat puterea fratelui său, Raul, "avuseseră loc 638 de tentative de asasinat împotriva sa, toate dirijate de CIA". Metodele au fost variate, de la lunetişti la bombe puse în maşină, venin injectat într-un trabuc şi materiale explozibile puse într-o minge de baseball", mai menţionează site-ul.

Potrivit aceluiaşi site, organismele cele mai interesate de dispariţia lui Castro erau agenţiile de spionaj nord-americane.

Cartea Recordurilor Guinness lansează în fiecare an o nouă ediţie şi este, potrivit editorilor, este cel mai vândut volum din lume, după Biblie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici