Fotografii rare cu regina Elizabeth a II-a, datând din al Doilea Război Mondial, scoase la licitaţie - FOTO

Fotografii rare cu regina Elizabeth a II-a, îmbrăcată în costum de pantomină şi desculţă, datând din Al Doilea Război Mondial, vor fi scoase la licitaţie pe 11 decembrie, a anunţat, miercuri, casa de licitaţii Dominic Winter.

424 afișări
Imaginea articolului Fotografii rare cu regina Elizabeth a II-a, datând din al Doilea Război Mondial, scoase la licitaţie - FOTO

Fotografii rare cu regina Elizabeth a II-a, datând din al Doilea Război Mondial, scoase la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În aceste fotografii alb-negru, realizate între 1940 - 1944, este surprinsă adolescenta Elizabeth interpretând alături de sora sa ei mai mică Margaret personaje din "Cenuşăreasa", "Frumoasa din pădurea adormită" şi "Aladin".

Spectacolele, care au fost realizate pentru a strânge fonduri pentru război, au avut loc în camera Waterloo din Castelul Windsor - reşedinţa familiei regale -, în faţa unui public ales.

Fotografiile, semnate în acea vreme de cele două prinţese, vor fi scoase la licitaţie în oraşul Cirencester, din comitatul Gloucestershire. Casa de licitaţii Dominic Winter, organizator al evenimentului, estimează valoarea acestor fotografii la 19.300 de euro.

Celebră pentru taioarele sale în nuanţe pastel şi pentru pălăriile sale demodate, Elizabeth a II-a, care se bucură de mulţi ani de o popularitate fără egal, a trecut cu bine peste Al Doilea Război Mondial, a asistat la destrămarea Imperiului britanic şi a cunoscut 12 premieri britanici.

În momentul încoronării, "Marea Britanie era o altă lume. Astăzi, ea este de nerecunoscut. Însă regina a rămas constanta noastră", a declarat într-un interviu William Shawcross, biograful oficial al casei regale. "(Regina) a rămas ca o voce calmă şi liniştită în plină furtună", a mai spus acesta.

Înzestrată multă vreme cu o sănătate de fier, regina Elizabeth a II-a a fost spitalizată în luna martie pentru 24 de ore din cauza unor "simptome de gastroenterită" şi tot mai mulţi britanici acceptă ideea că suverana ar putea să abdice într-o bună zi din motive medicale.

Ea a exclus întotdeauna această posibilitate, declarând la începutul domniei sale că ocupă "o funcţie pe viaţă".

În calitate de şef al statului pentru Marea Britanie şi pentru 15 ţări din Commonwealth, suverana britanică a început totuşi să delege tot mai multe dintre angajamentele ei oficiale în străinătate unora dintre membrii familiei regale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici