GALERIE FOTO Peste 10.000 de persoane, la concertul artistei Amy Macdonald de la Blaj aLive

Peste 10.000 de persoane au asistat, în timpul nopţii de duminică spre luni, la concertul artistei britanice Amy Macdonald, cap de afiş al Festivalului Blaj aLive 2017, organizat pe Câmpia Libertăţii din Blaj pe o scenă acoperită de un cort gigant, transmite corespondentul MEDIAFAX.

215 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Peste 10.000 de persoane, la concertul artistei Amy Macdonald de la Blaj aLive

Peste 10.000 de persoane, la concertul artistei Amy Macdonald de la Blaj aLive

Pe scena principală a Festivalului Blaj aLive au urcat duminică seara şi luni dimineaţa, artişti români şi străini – Sinoptik, Lola Marsh, Coma, Walking On Cars, Alternosfera şi Şuie Paparude, însă cel mai aşteptat moment a fost concertul britanicei Amy Macdonald, aflate pentru prima dată în România.

Artista folk-rock Amy Macdonald, aplaudată la Blaj pe Câmpia Libertăţii de circa 10.000 de persoane, tineri şi vârstnici deopotrivă, este considerată una dintre cele mai de succes cântăreţe de origine britanică. Primul sau album, „This is the life”, a intrat pe primul loc al clasamentelor din cinci ţări şi a câştigat discul de platină în 12 ţări, fiind vândut în peste trei milioane de exemplare.

Având în vedere că anii trecuţi a plouat la Blaj aLive, organizatorii au acoperit scena principală cu un cort gigant, de peste 14 metri înălţime, care a avut însă deschideri laterale, astfel încât oamenii să se bucure de natură şi aer curat.

Pe lângă Freedom Stage, Festivalul Blaj aLive a mai găzduit două scene – Zona Reggae şi Zona Electronică, dar şi spaţii de lounge si relaxare food court, parc de distractii şi seminarii creative.

Participanţii la festival s-au putut odihnii în hamace ori beanbag-uri în zonele de lounge şi relaxare. De asemenea, pe iarbă, nu departe de scenă, au fost puşi mai mulţi baloţi de paie, care ţineau în loc de tabureţi.

Totodată, amatorii de adrenalină şi tinerii energici s-au putut antrena pe timpul zilei în Fun Park-ul Blaj aLive. Aici, participanţii la festival şi-au petrecut câteva ore într-un mod foarte activ, completând energia concertelor live şi buna dispoziţie cu senzaţiile oferite de maşinuţe, balerine, de trenuleţul electric, toboganul gonflabil sau de carusel.

Festivalul a început duminică la prânz şi s-a încheiat luni dimineaţa, preţul unui bilet fiind 60 de lei, însă participanţii şi-au putut achiziţiona mai multe bilete la preţuri reduse.

Anul acesta, festivalul a comasat energia celor două zile tradiţionale de concerte într-una singură deoarece Câmpia Libertăţii din Blaj, locul unde în 1848, la Marea Adunare Naţională, circa 40.000 de români au strigat ”Noi vrem să ne unim cu ţara!”, este în reabilitare, proiectul fiind de 5,2 milioane de lei.

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, festivalul Blaj aLive, organizat în fiecare an pe Câmpia Libertăţii, promovează libertatea, educaţia şi inovaţia ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală şi găzduieşte iniţiativele tinerelor organizaţii, parte din noua revoluţie culturală.

De asemenea, el susţine unirea comunităţilor de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unei experienţe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunităţi de oameni frumoşi, uniţi şi pregătiţi să aducă un plus de culoare şi valoare în jurul lor.

Ideea acestui festival a apărut în 2013, inspirată de încărcătura istorică a Câmpiei Libertăţii şi de rolul important pe care Blajul l-a jucat în formarea României de azi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici