George Nicolescu îl întâlneşte pe José Feliciano, pe 16 martie, în Bucureşti

Muzicianul român George Nicolescu îl va întâlni pe José Feliciano, cunoscut în întreaga lume pentru piesa "Feliz Navidad" ("Crăciun Fericit!"), la concertul pe care acesta îl va susţine pe 16 martie, la Sala Palatului din Bucureşti, informează organizatorii, German Quality Entertainment.

285 afișări
Imaginea articolului George Nicolescu îl întâlneşte pe José Feliciano, pe 16 martie, în Bucureşti

George Nicolescu (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

În urmă cu patru decenii, George Nicolescu a vrut să îl cunoască personal pe José Feliciano. I-a scris o scrisoare pe care a reuşit să i-o dea chitaristului latino care venise în România. Din păcate, George Nicolescu nu a reuşit să stea de vorbă, să-l cunoască pe José Feliciano. Pe 12 martie, George Nicolescu va împlini 65 de ani, iar cadoul pe care îl primeşte artistul român de la organizatorul evenimentului, German Quality Entertainment, este o întâlnire cu José Feliciano, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"În luna mai a anului 1974, am auzit că José Feliciano vine în România. Îmi plăcea foarte mult cum cânta. Simţeam că suntem confraţi de suferinţă, amândoi fiind nevăzători. Eram student la Facultatea de Limbi Romanice, secţia franceză-română, şi nu prea aveam bani pentru a cumpăra un bilet, dar i-am scris o scrisoare. Un coleg de facultate, care era din Cuba, a făcut traducerea în limba spaniolă. Am fost împreună cu soţia mea, Geta, la Sala Palatului şi l-am aşteptat pe Jose Feliciano la intrarea artiştilor. L-am prins când a ieşit de la spectacol şi am reuşit să-i dau scrisoarea. Din păcate, eu nu ştiam engleza, iar el nu ştia franceza. Eu încercam să-i spun cine sunt, în limba franceză, iar el vorbea pe limba lui. Nu ne-am înţeles de nici un fel. José nu a stat mult, a plecat cu însoţitorul lui. Nu ştiu dacă a citit scrisoarea... Eu l-am tot urmărit de-a lungul anilor. Chiar mă bucur că şi lui José Feliciano îi plac Beatleş-ii. A preluat câteva piese de la ei şi le-a făcut în felul său. Îmi doresc să dau mâna cu el, să-i spun că-i apreciez foarte mult muzica şi că felul în care a existat el în viaţa mea este unul deosebit... Îi mulţumesc din suflet lui Christian Raetscher (general manager German Quality Entertainment). A făcut un om fericit!", a declarat George Nicolescu.

José Feliciano, cunoscut în întreaga lume pentru piesa "Feliz Navidad" ("Crăciun Fericit!"), va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti pe 16 martie, de la ora 20.00.

Potrivit organizatorilor, accesul publicului la concertul de la Sala Palatului va fi permis de la ora 19.00.

De la pop la rock, de la jazz la gospel, flamenco, bolero, alături cele mai cunoscute piese ale artistului, printre care "Feliz Navidad" şi "Che Sara" - acestea sunt doar câteva dintre surprizele pregătite pentru publicul din România.

Biletele pentru spectacolul pe care José Feliciano îl va susţine la Bucureşti pot fi achiziţionate la următoarele preţuri: categoria I - 149 de lei, categoria II - 99 de lei, categoria III - 74 de lei şi categoria IV - 49 de lei, sectoarele J, K, L, M - 25 de lei. Biletele sunt disponibile online, pe bilete.ro, eventim.ro, myticket.ro, blt.ro, startickets.ro, bilet.ro şi, dar şi în oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio semnalizate "bilete.ro", magazinele Germanos, Diverta şi prin reţeaua Tui Travel şi Teatrul Naţional. German Quality Entertainment vine în sprijinul pensionarilor, elevilor şi studenţilor care şi-au arătat interesul de a participa la concertul lui José Feliciano în România, oferind bilete cu 50% mai ieftine.

Cântăreţul, chitaristul şi compozitorul José Feliciano s-a născut pe 10 septembrie 1945, în Lares, Puerto Rico. José Feliciano s-a născut orb, iar, în 1950, părinţii s-au mutat în New York, în zona unde stăteau foarte mulţi spanioli. Aici Feliciano a descoperit acordeonul şi, la vârsta de 9 ani, a avut prima sa apariţie live la teatrul Bronx El Teatro Puerto Rico, unde a cântat la chitară.

În 1964 a înregistrat primul său album. Succesul a fost atât de mare încât, în 1968, a fost ales să cânte la Mundial de Béisbol, unde a interpretat "The Star-Spangled Banner", imnul naţional al Statelor Unite ale Americii. De atunci a început cariera sa de interpret în limba engleză, într-un stil care oscila între folk şi blues.

În 1971 a participat la Festivalul de la San Remo, cu piesa "Che Sara", compusă de Jimmy Fontana şi care a fost unul dintre cele mai mari succese ale anului, iar, în 1975, a fost ales ca muzician de studio la albumul "Rock n' Roll" al lui John Lennon, participand cu chitara sa pentru trei piese. În 1973 şi-a câştigat succesul cu piesa "Feliz Navidad".

José Feliciano ştie să cânte la 17 instrumente, printre care contrabas, banjo, orgă, double six, mandolina, muzicuţă, pian, harpă, acordeon şi alte instrumente specific sud-americane, ca timbales, timbalines, kazoo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici