Harry Belafonte: Barack Obama nu are curaj şi viziune

Cântăreţul şi activistul Harry Belafonte a declarat într-un interviu recent că "misiunea" preşedintelui Barack Obama a eşuat, deoarece preşedintelui american îi lipsesc curajul şi o anumită viziune.

355 afișări
Imaginea articolului Harry Belafonte: Barack Obama nu are curaj şi viziune

Harry Belafonte: Barack Obama nu are curaj şi viziune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele nu este o persoană independentă", a declarat, joi, cântăreţul Harry Belafonte. Referindu-se la criza uriaşei datorii bugetare cu care se confruntă Statele Unite, Belafonte a spus că vrea să îi întrebe pe politicienii din Congres, pe preşedintele american şi pe reprezentanţii celorlalte instituţii ale puterii ce s-a întâmplat cu "adevărul" şi "curajul" în această ţară, informează accesshollywood.com.

Belafonte a făcut această remarcă la sediul Television Critics Association, în timp ce acorda un interviu pentru "Sing Your Song", un documentar ce îi este dedicat şi care va avea premiera în toamna acestui an pe HBO.

Cântăreţul în vârstă de 84 de ani, supranumit "King of Calypso", luptă pentru o schimbare politică şi socială în Statele Unite încă de pe vremea marşurilor pentru drepturile civile.

El speră că noul documentar le va aduce americanilor, care se confruntă cu mari probleme de natură bugetară, o rază de lumină şi îi va ajuta să găsească forţa pentru a depăşi aceste probleme. Documentarul "Sing Your Song" va avea premiera pe 17 octombrie.

Născut în Harlem, în prezent în vârstă de 84 de ani, Harry Belafonte a fost, începând din anii '50, un militant activ pentru egalitatea în drepturi a tuturor persoanelor şi a contribuit la colectarea a milioane de dolari pentru lupta împotriva apartheidului şi a sărăciei din Africa.

Harry Belafonte a ajutat-o pe cântăreaţa şi activista sud-africană Miriam Makeba să intre pe teritoriul Statelor Unite în anii '60. Cei doi au înregistrat mai târziu un album despre situaţia sud-africanilor în timpul epocii apartheid, recompensat cu un premiu Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici