Hunedoara: Elena Udrea nu va mai primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Vulcan

Acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Vulcan ministrului Elena Udrea a fost respinsă, joi, de consilierii locali, care au reluat votul în acest caz, după ce o hotărâre aprobată în acest sens a fost atacată de un consilier liberal, iar Prefectura Hunedoara a invalidat-o.

280 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Elena Udrea nu va mai primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Vulcan

Elena Udrea (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Consilierii locali din Vulcan au reluat, joi, procedura de vot privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, după ce proiectul de hotărâre aprobat în 19 iulie de Consiliu Local privind oferirea titlului a fost atacat în contencios administrativ de consilierul liberal Alina Cîrstoiu.

Cîrstoiu a invocat faptul că nu a fost respectată procedura la votul precedent, susţinând că acesta nu a fost secret în cazul celor 34 de persoane propuse pentru a primi acest titlu, între care şi Elena Udrea. "Am solicitat încă din şedinţa precedentă respectarea procedurii. Nu au vrut să respecte legea (să voteze secret - n.r.) şi am atacat hotărârea, iar Prefectura mi-a dat dreptate", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, consilierul liberal Alina Cîrstoiu.

Astfel, proiectul a fost repus pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Vulcan şi a fost respins.

Consilierii locali din Vulcan, judeţul Hunedoara, au aprobat, în 19 iulie, un proiect de hotărâre iniţiat de primarul PDL al localităţii privind oferirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului ministrului Turismului, Elena Udrea, proiectul fiind adoptat după dezbateri aprinse.

Proiectul privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Vulcan din Valea Jiului Elenei Udrea a fost iniţiat de primarul Gheorghe Ile (PDL), fiind aprobat de 11 consilieri locali.

Proiectul a primit votul consilierilor PDL şi PSD din legislativul local, dar numai după discuţii aprinse privind oportunitatea acestei decizii.

Consilierul local PRM Dorel Şchiopu susţinea că prin acest proiect de hotărâre se duce în derizoriu titlul de cetăţean de onoare, alături de Elena Udrea fiind propuse pentru a primi această distincţie alte 33 de persoane.

"Legea spune că titlul de cetăţean de onoare se acordă celor care se evidenţiază cu merite deosebite, fiind cea mai înaltă distincţie civică. Vă propun să nu o transformăm într-o campanie electorală. Riscăm, dacă aprobăm această listă, să ducem titlul de cetăţean de onoare în derizoriu, în banalitate", spunea Dorel Şchiopu, în cadrul şedinţei CL.

Şi Alina Cîrstoiu, consilier PNL, a vorbit despre politică în acordarea titlului de cetăţean de onoare ministrului Turismului.

"Motivaţia privind acordarea titlului de cetăţean de onoare Elenei Udrea este că a acordat bani pentru localitatea noastră. Nu cred că este de ajuns această condiţie, dacă îţi faci datoria într-un post nu este un merit deosebit. Este viziunea dumneavoastră, domnule primar, care aveţi aceeaşi culoare politică precum ministrul", afirma consilierul PNL.

În replică, primarul Gheorghe Ile a susţinea că nu este nimic politic şi că acordarea celor 34 de distincţii nu duce titlul de cetăţean de onoare în derizoriu.

"Nu cred că oamenii din municipiul Vulcan îi dăm în derizoriu dacă îi numim cetăţeni de onoare. Nu este nimic politic. Elena Udrea este propusă cetăţean de onoare nu că a adus bani. A luat taurul de coarne pentru Valea Jiului şi face ceva în domeniul turismului. Până acum niciun alt ministru al Turismului nu a făcut ceva pentru Valea Jiului. Nu introduceţi politica, sunt propuşi pentru ceea ce au făcut pentru municipiul Vulcan", spunea primarul Gheorghe Ile (PDL).

După lungi dezbateri, în favoarea proiectului de hotărâre au votat 11 consilieri - opt de la PDL şi trei de la PSD. Consilierul PRM a votat împotrivă, iar cei de la PNL, patru la număr, s-au abţinut. De la şedinţă au lipsit doi consilieri de la PSD şi unul de la PDL.

La finalul şedinţei, consilierul PNL Alina Cîrstoiu a invocat faptul că va ataca hotărârea în contencios administrativ. "Deşi am atras atenţia consilierilor că trebuie vot secret, pentru că e vorba de persoane, nu s-a ţinut cont de acest aspect. Eu personal voi ataca în contencios administrativ această hotărâre şi sper ca prefectul să îmi dea dreptate şi să o anuleze", spunea Alina Cîrstoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici