Ian McKellen îi îndeamnă pe toţi actorii gay să îşi dezvăluie orientarea sexuală

Actorul britanic Ian McKellen i-a îndemnat pe toţi colegii lui de breaslă de la Hollywood care sunt gay să îşi dezvăluie orientarea sexuală în masă, deoarece această chestiune nu mai reprezintă în zilele noastre un factor care ar putea să le distrugă carierele, informează contactmusic.com.

759 afișări
Imaginea articolului Ian McKellen îi îndeamnă pe toţi actorii gay să îşi dezvăluie orientarea sexuală

Ian McKellen (Imagine: Instagram)

Starul trilogiilor "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul" a anunţat în mod public că este homosexual în 1988, în timpul unei dezbateri la o emisiune radiofonică despre o lege propusă de fostul premier britanic Margaret Thatcher, considerată de renumitul actor ca fiind persecutorie pentru bărbaţii gay. În loc să îi afecteze cariera în teatru şi cinematografie, acea dezvăluire publică l-a ajutat pe Ian McKellen, deschizându-i multe uşi pe plan profesional şi aducându-i unele dintre cele mai importante roluri din carieră.

"Toate acestea s-au întâmplat după ce mi-am anunţat public orientarea sexuală", a declarat starul britanic pentru publicaţia The Hollywood Reporter. "Habar nu aveam că această chestiune stupidă era o greutate pe umerii mei. Acesta este mesajul meu către toţi actorii (gay) din acest oraş (Hollywood, n.r.) care îşi spun: «Trebuie să rămân în dulap (expresie ce marchează ascunderea orientării sexuale, n.r.) pentru a avea succes în filme». Eu nu am făcut asta", a spus Ian McKellen.

"Chiar vrei să devii un star de cinema, celebru, care joacă scene de sex cu doamne, dar în viaţa privată este un bărbat gay nefericit? Nu există altă alegere. În acest caz, uitaţi de carieră. Plecaţi şi faceţi altceva. Ştiţi şi voi, un dulap este un loc cu adevărat neplăcut în care să trăieşti. E murdar, e prăfuit, e plin de schelete. În mod sigur nu vă doriţi aşa ceva. Deschideţi acea uşă - deschideţi-o larg şi fiţi voi înşivă", a adăugat starul britanic.

Sir Ian McKellen, născut la Burnley, în Marea Britanie, pe 25 mai 1939, este considerat de critici unul dintre cei mai talentaţi actori de cinema, teatru şi televiziune britanici. Pe lângă rolul Gandalf din trilogiile cinematografice "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul", regizate de Peter Jackson, Ian McKellen l-a interpretat pe diabolicul Magneto din filmele "X-Men", de Bryan Singer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici