Iată câţi bani îi datorează Harvey Weinstein lui Robert de Niro. Fostul producător are restanţe mari şi la alte vedete

Robert de Niro spune că are de recuperat aproape un milion de dolari de la The Weinstein Company, potrivit site-ului de ştiri theblast.com, care pune pe seama acestui lucru discreţia cu care actorul american, cunoscut pentru intervenţiile sale publice, a tratat mişcarea #MeToo.

1449 afișări
Imaginea articolului Iată câţi bani îi datorează Harvey Weinstein lui Robert de Niro. Fostul producător are restanţe mari şi la alte vedete

Foto: Hepta

Potrivit unor documente privind insolvenţa companiei cofondate de Harvey Weinstein, acuzat de hărţuire sexuală de mai multe personalităţi din lumea filmului, Robert de Niro se numără printre cei care solicită societăţii sume restante pentru peliculele produse de aceasta.

Legendarul actor afirmă că Weinstein Company îi datorează 940.706 dolari pentru apariţia sa în pelicula care i-a adus o nominalizare la premiul Oscar pentru rol secundar "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook".

Printre vedetele care încă mai aşteaptă să primească bani de la Weinstein Company se numără şi Julia Roberts şi Meryl Streep, fiecare cu câte 169.611 dolari, pentru prestaţiile din "Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County", film lansat în 2013.

De asemenea, Brad Pitt şi George Clooney se regăsesc printre cei care au depus plângeri după ce, în procesul de insolvenţă, compania lui Weinstein a transferat drepturile asupra filmelor pe care le-a produs companiei Lantern Capital.

În martie, The Weinstein Company a cerut intrarea în faliment şi a încheiat un acord cu societatea de investiţii Lantern Capital pentru preluarea "activelor şi angajaţilor".

TWC a fost înfiinţată în 2005, de fraţii Robert şi Harvey Weinstein, după ce au revândut Miramax companiei Disney. Compania a fost implicată într-un uriaş scandal, din octombrie 2017, când au fost făcute publice informaţii despre abuzurile sexuale săvârşite de Harvey Weinstein. Producătorul a fost, de altfel, înlăturat din companie pe 8 octombrie 2017.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din New York, Los Angeles şi Londra. La sfârşitul lunii mai, Weinstein a fost pentru prima dată inculpat, pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei. Producătorul de film american a pledat nevinovat.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici