Ioana Pavelescu: Poveştile de dragoste sunt ceea ce i-a lipsit acut filmului românesc în ultima vreme

Actriţa Ioana Pavelescu, care joacă în filmul "Puzzle", cu care Andrei Zincă a debutat în regia de lungmetraj, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Pro TV Magazin, că poveştile de dragoste sunt ceea ce filmului românesc actual i-a lipsit acut în ultima vreme.

2368 afișări
Imaginea articolului Ioana Pavelescu: Poveştile de dragoste sunt ceea ce i-a lipsit acut filmului românesc în ultima vreme

Ioana Pavelescu (Imagine: protvmagazin.ro)

După 20 de ani petrecuţi în America, Ioana Pavelescu s-a întors în România ca să joace. Şi, pentru că îi plac provocările, din 24 mai ea va putea fi văzută pe marile ecrane în "Puzzle", lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Zincă.

Ioana Pavelescu, care s-a născut şi a trăit într-un mediu plin de artişti (mama sa a fost actriţa Corina Constantinescu) a declarat în interviul pentru Pro TV Magazin că şi-a dorit să fie actriţă încă de când a putut să pronunţe cuvântul "teatru". Actriţa, care a debutat în "Osânda", la numai 19 ani, şi a jucat alături de monştri sacri, precum Amza Pellea şi Gheorghe Dinică, spune că este conştientă de marea şansă pe care a avut-o să joace alături de aceşti mari actori, aceasta fiind o experienţă pe care nu o va uita niciodată.

Despre întâlnirea cu publicul de peste ocean, Ioana Pavelescu a declarat: "Publicul american nu este atât de generos în aplauze cum este cel românesc. Exigenţa este mai mare şi manifestarea mai corespunzătoare produsului. Efuziunile, atunci când este cazul, sunt mai conţinute şi foarte sincere. Americanii merg la teatru pentru simplu act cultural, nu caută nici picanteria, nici politicul".

De asemenea, Ioana Pavelescu a spus că unui actor din afara spaţiului anglofon îi este mai greu să se integreze în teatrul american, dar, "în acelaşi timp, răsplata este mare". "Limba engleză este, după părerea mea, cea mai potrivită pentru scenă şi ecran. Sugestivă şi foarte directă, ea îţi permite o mai puternică şi intensă ambalare în temă şi asta tocmai pentru că exprimarea a ceea ce spui este extrem de zgârcită în cuvinte", a explicat aceasta. Ea a mai spus că a ales să joace în continuare în America - unde face parte dintr-o trupă Off Broadway - pentru că "îi plac provocările".

Întrebată despre relaţia cu fiica sa, creatoarea de modă Maria Marinescu, aceasta a spus: "Maria este foarte talentată în ceea ce şi-a propus să facă. Sunt foarte mândră de ea. Iar atunci când Dragoş Galgoţiu a invitat-o să facă costumele la «Visul unei nopţi de vară», unde a avut cronici foarte bune, confirmarea talentului ei a fost la un alt nivel".

Citeşte continuarea interviului cu actriţa Ioana Pavelescu pe www.protvmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici