iPhone 4S la primul contact: "Hello Siri, my name is Radu!". "Hello Abdul!"

Pentru cei mai mulţi posesori de telefoane mobile, chiar şi cei cu ediţii anterioare de iPhone, Siri ar putea părea ieşit din Star Trek, însă va mai trece ceva timp şi probabil o generaţie de iPhone până să vă imaginaţi că aveţi un mic Enterprise în mână.

1365 afișări
Imaginea articolului iPhone 4S la primul contact: "Hello Siri, my name is Radu!". "Hello Abdul!"

iPhone 4S la primul contact: "Hello Siri, my name is Radu!". "Hello Abdul!" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Pentru cei mai mulţi posesori de telefoane mobile, chiar şi cei cu ediţii anterioare de iPhone, Siri ar putea părea ieşit din Star Trek, însă va mai trece ceva timp şi probabil o generaţie de iPhone până să vă imaginaţi că aveţi un mic Enterprise în mână.

Sistemul de executare a comenzilor pe baza recunoaşterii vocii nu este nou, însă ca şi alte tehnologii precum ecranele tactile (touchscreen) se pare că doar Apple a reuşit să creeze frenezie în rândul fanilor. Pentru utilizatorii din România - şi situaţia este la fel probabil în toată regiunea Europei de sud-est - contactul cu cea mai deşteaptă aplicaţie de pe iPhone de până acum poate crea entuziasm peste măsură deopotrivă cu mici frustrări.

Primul contact cu Siri: ce întrebări pui unui program care imită inteligenţa artificială şi are acces la Internet? Îţi spui că cel mai bine e să stabileşti o legătură cu noul gadget. "Hello Siri, my name is Radu!". Sistemul răspunde politicos : "Hello Abdul!". Nu există nicio variantă de pronuntie a prenumelui românesc pe care Siri să o interpreteze altfel decât Abdul. După câteva încercări, sistemul îţi sugerează totuşi că nu ştie "nimic despre tine", dar poţi să-ţi înregistrezi numele în setările aplicaţiilor.

Urmează partea interesantă: "Ce ştii să faci?". Există circa 15 categorii de sarcini predefinite care pot fi desemnate pentru Siri, de la apelarea unui număr din agendă, la trimitere de e-mailuri, SMS-uri sau crearea de memento-uri, toate prin comandă vocală. Cele mai spectaculoase par combinaţiile de hartă şi memento de genul "Aminteşte-mi să fac rezervari la restaurant când ajung acasă", însă această aplicaţie nu este disponibilă în România pentru că "I can't provide maps and directions in Romania". Cel mai probabil acest serviciu va fi disponibil pe viitor, pe măsură ce dezvoltarea programului atinge şi această regiune a continentului.

Află mai multe despre iPhone 4S pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici