Islandezii deţin recordul mondial de longevitate

Bărbaţii islandezi deţin recordul mondial de longevitate, cu o speranţă medie de viaţă de 79,4 ani, potrivit Oficiului islandez de statistică.

29 afișări
Imaginea articolului Islandezii deţin recordul mondial de longevitate

Islandezii deţin recordul mondial de longevitate

"Este un record mondial. Bărbaţii islandezi trăiesc chiar mai mult decât japonezii", a spus Olöf Gardarsdottir, purtător de cuvânt al Oficiului. Speranţa medie de viaţă a japonezilor atinge 78,6 ani.

"Nu putem explica fenomenul. Este dificil de spus de ce speranţa lor de viaţă este atât de ridicată", a adăugat purtătorul de cuvânt.

De cealaltă parte, femeile islandeze deţineau, anul trecut, una dintre cele mai ridicate speranţe de viaţă din lume - 82,9 ani.

La nivel general, speranţa de viaţă medie înregistrată în Islanda este de peste 81 de ani (date valabile pe 2007), nu departe de japonezi (peste 82 de ani), francezi (aproape 81 de ani) şi americani (aproape 78 de ani).

Multă vreme cunoscută doar pentru sectorul pescuitului, insula s-a transformat profund, începând cu anii '90, remarcându-se mai ales în sectorul financiar.

Ţara nordică, una dintre cele mai bogate din lume, numără 313.400 de locuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici