Judas Priest a transformat Bucureştiul în Bucurock - FOTO

Parte a turneului "Redeemer of Souls", concertul care a avut loc miercuri seară, la complexul Romexpo din Bucureşti, a reprezentat un regal de heavy metal clasic, britanicii Judas Priest aducând cu ei toate elementele unui show rock: lumini, proiecţii, costume şi, mai ales, muzica.

1743 afișări
Imaginea articolului Judas Priest a transformat Bucureştiul în Bucurock - FOTO

Judas Priest a transformat Bucureştiul în Bucurock (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Introducerea în scenă a formaţiei a fost făcută de piesa "War Pigs", a formaţiei Black Sabbath. Publicul a trecut apoi prin toate etapele trupei Judas Priest, album cu abum, şi s-a dezlănţuit la jumătatea concertului, odată cu hitul "Turbo Lover".

"Sunteţi pregătiţi pentru o seară de metal Judas Priest?", a fost întrebarea adresată de Rob Halford, solistul trupei, celor prezenţi. Acesta a adăugat că, din păcate, britanicii vor rămâne în oraş doar pentru câteva ore.

Rob Halford a schimbat mai mult de cinci ţinute - ieşirile sale repetate din scenă încetinind ritmul concertului - şi nu s-a dezis nici de această dată: şi-a făcut apariţia pe o motocicletă, când a venit rândul piesei "Hell Bent for Leather".

Din setlist-ul concertului nu au lipsit compoziţii de pe cel mai recent album, "Redeemer of Souls", lansat în 2014, şi nici hiturile "Beyond the Realms of Death", "Breaking the Law", "You've Got Another Thing Comin'", "Painkiller" şi "Living After Midnight", care a încheiat show-ul de o oră şi 30 de minute.

"Sunteţi minunaţi! De acum înainte nu o să vă mai spunem Bucharest, ci Bucurock", a încheiat toboşarul Scott Travis.

La plecare, cei cinci membri ai formaţiei au salutat la unison publicul, iar steagul primit pe scenă, cu mesajul "Judas Priest are the Metal Gods" (Judas Priest sunt zeii metalului, n.r.), a fost prezent în fotografia de grup pe care trupa a făcut-o cu publicul.

Seara heavy metal a început cu un recital de jumătate de oră al formaţiei autohtone 9.7 Richter, care a fost urmat de o revenire pe scena bucureşteană - Helloween. Timp de o oră, trupa germană a interpretat, de asemenea, piese de pe cel mai recent album, al 15-lea al formaţiei, "My God-Given Right" (2015), dar şi binecunoscutele "If I Could Fly", "Lost in America" şi "I Want Out".

Trupa Judas Priest a debutat în anul 1974, cu albumul "Rocka Rolla", pe care apare şi coverul "Diamonds and Rust", fiind urmat de alte 16 discuri, dintre care cele mai bine primite de public şi critica de specialitate sunt: "British Steel" (1980), "Screaming for Vengeance" (1982), şi "Painkiller" (1990).

În prezent, Judas Priest înseamnă: Rob Halford (voce), Glenn Tipton (chitară), Richie Faulkner (chitară), Ian Hill (bas) şi Scott Travis (tobe).

După concertul din România, britanicii ajung în Grecia, apoi în Statele Unite. Trupa se întoarce în Europa pentru alte 20 de show-uri, fiind inclusă în line-up-ul festivalului Wacken din Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici