Julio Iglesias - premiul Sony Music pentru cel mai de succes artist latino al tuturor timpurilor

Cântăreţul Julio Iglesias a primit din partea Sony Music premiul special pentru cel mai de succes artist latino al tuturor timpurilor, într-o conferinţă de presă la care au luat parte jurnalişti din întreaga lume şi care a fost organizată la Londra, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

156 afișări
Imaginea articolului Julio Iglesias - premiul Sony Music pentru cel mai de succes artist latino al tuturor timpurilor

Julio Iglesias

Premiul, acordat pentru cele peste 300 de milioane de albume vândute, a fost prezentat de Doug Morris, CEO Sony Music, împreună cu Edgar Berger, preşedinte şi CEO Sony Music International, şi Afo Verde, preşedinte şi CEO al Sony Music Iberia Latina.

Prezentarea a avut loc înaintea celor două spectacole ale lui Julio Iglesias de la Royal Albert Hall din Londra, unde a cântat pentru prima dată în urmă cu peste 30 de ani, în 1982.

"Sunt atât de bucuros să primesc acest premiu şi în special în Londra, un loc în care am adunat atât de multe amintiri, unde sunt înconjurat de foarte mulţi prieteni. Aş dori să profit de această ocazie şi să adresez un mare mulţumesc tuturor celor care au cumpărat albumele mele de-a lungul anilor, precum şi tuturor celor care au venit să mă vadă în concert. Ei au făcut acest premiu posibil. Deşi recunosc că cel mai important premiu pe care l-am primit vreodată este dragostea oamenilor", a declarat Julio Iglesias.

Doug Morris, CEO Sony Music, a adăugat: "Dragă Julio, fără îndoială eşti unul dintre cei mai dragi şi de succes artişti din toate timpurile. Eşti un talent ca nimeni altul, care continuă să emoţioneze fani din întreaga lume. Nu m-am putut gândi la un alt destinatar vrednic pentru acest premiu special".

Julio Iglesias, cântăreţul legendar denumit de publicaţia The Guardian "un maestru fermecător cu limba de aur", la cel mai recent concert susţinut în Marea Britanie în anul 2003, aparţine elitei superstarurilor internaţionale a căror popularitate depăşeşte frontierele şi barierele culturale.

Julio Iglesias este singurul interpret care cântă în 14 limbi, de la limba sa maternă, spaniola, până la alte limbi romantice, precum franceză, italiană şi portugheză, germană şi engleză, dar şi japoneză şi indoneziană. Guinness World Records a recunoscut această realizare unică şi i-a atribuit statutul de cel mai bine vândut artist latin de sex masculin din lume, cu un premiu special obţinut în China anul trecut.

La începutul anilor '80, Julio Iglesias a devenit un adevărat fenomen global pentru hiturile "Quiereme Mucho" şi "Amor and Hey!". În 1982, artistul a susţinut 40 de concerte sold out în Las Vegas, iar, în anul următor, cinci nopţi consecutive la Royal Albert Hall, o faimoasă sală de concerte din Londra, unde se va reîntoarce săptămâna aceasta pentru alte două spectacole cu casa închisă.

În vara acestui an, publicul îl va putea revedea pe Julio Iglesias concertând pe trei dintre scenele de spectacol din România. Show-urile sale se vor desfăşura la Summerland Mamaia, în data de 19 iulie, pe 20 iulie, la Stadionul Siderurgistul din Galaţi, iar, pe 22 iulie, va evolua din nou pe scena de la Sala Palatului din Bucureşti.

Biletele pentru concertul pe care Julio Iglesias îl va susţine la Sala Palatului au fost puse în vânzare în reţeaua Vreau Bilet, la punctele de vânzare din Unirea Shopping Center, Librăria Eminescu, în magazinele EuroGsm, la Sala Palatului, dar şi online, prin www.vreaubilet.ro. Preţurile acestora difera în funcţie de categoria de loc: categoria IV - 180 de lei, categoria III - 230 de lei, categoria II - 270 de lei, categoria I - 370 de lei şi VIP - 450 lei.

Potrivit site-ului Vreau Bilet, biletele pentru concertele de la Mamaia şi Galaţi au fost puse în vânzare în reţeaua Vreau Bilet, precum şi la punctele de vânzare din Constanţa, Galaţi şi prin difuzorii autorizaţi. Preţul biletelor este de 285 de lei la categoria VIP (sectoarele A şi B), 235 de lei - categoria 1 (sectoarele C, D, E, F şi G), 175 de lei - categoria 2 (sectoarele H, I, J şi K) şi 115 de lei - categoria 3 (sectoarele L şi M).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici