Kanye West, criticat vehement. Declaraţia care a stârnit furie în mediul online

Rapperul american Kanye West, una dintre puţinele vedete care şi-au exprimat sprijinul pentru preşedintele SUA, Donald Trump, a fost criticat vehement după ce a declarat într-un interviu că sclavia este o "alegere", transmite AFP.

1738 afișări
Imaginea articolului Kanye West, criticat vehement. Declaraţia care a stârnit furie în mediul online

Kanye West, criticat vehement. Declaraţia care a stârnit furia în mediul online

Rapperul a făcut această declaraţie într-un interviu acordat pentru a-şi promova cele două noi albume anunţate recent.

"Auzi despre sclavie timp de 400 de ani. 400 de ani? Asta sună ca şi cum ar fi o alegere", a declarat West pentru platforma de ştiri TMZ Live.

West a dezvoltat apoi comentariul său, dar a părut că face o paralelă cu viziunile artistice pe care se presupune că ar trebui să le aibă ca artist afro-american.

"Mental, suntem în închisoare. Îmi place cuvântul «închisoare», pentru că «sclavie» face o trimitere prea directă la ideea de persoană de culoare. Aşa cum Holocaustul este asociat cu evreii, sclavia este asociată cu persoanele de culoare", a mai spus West.

Comentariile au stârnit imediat critici vehemente pe Twitter, mediul online preferat de West.

În 2016, West, care este căsătorit cu vedeta TV Kim Kardashian, şi-a întrerupt brusc turneul, după ce, în timpul unui concert, şi-a surprins fanii cu o lungă tiradă, spunând, printre altele, că ar fi optat pentru republicanul Donald Trump dacă ar fi mers la vot.

Potrivit reprezentanţilor săi, Kanye West a suferit de depresie. De la acele momente, rapperul originar din Chicago a dus o viaţă relativ discretă, până luna trecută, când a anunţat că va lansa două noi albume, în iunie.

Într-o serie de mesaje publicate pe platforma de socializare Twitter, artistul în vârstă de 40 de ani, care s-a comparat cu Michelangelo, a declarat că va lansa un album solo, ce va cuprinde şapte piese, şi un altul realizat în colaborare cu rapperul Kid Cudi, intitulat "Kids See Ghost", o săptămână mai târziu.

Rapperul şi producătorul american Kanye West a devenit cunoscut la începutul anului 2000. Cel de-al treilea album al său, "Graduation", a fost unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007. West este câştigător a 21 de premii Grammy. "Watch the Throne", album compus în colaborare cu Jay-Z, a fost lansat în vara anului 2011. Cel mai recent album al cântăreţului, "The Life of Pablo", a fost lansat în februarie 2016, fiind cel de-al şaptelea său material discografic de studio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici