Kevin Spacey, omagiat de diverse personalităţi, la retragerea din funcţia de director de teatru

Actorul american Kevin Spacey a fost omagiat de numeroase personalităţi din lumea întreagă, la retragerea sa din funcţia de director artistic al teatrului Old Vic din Londra, informează contactmusic.com.

140 afișări
Imaginea articolului Kevin Spacey, omagiat de diverse personalităţi, la retragerea din funcţia de director de teatru

Kevin Spacey, omagiat de diverse personalităţi, la retragerea din funcţia de director de teatru (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Numeroase vedete din industria teatrului, dar şi din alte domenii de activitate, au ţinut să aducă un omagiu starului american, care s-a retras din funcţia de director artistic al teatrului Old Vic, una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase instituţii de profil din Londra, pe care a ocupat-o în ultimii 11 ani.

Într-un eveniment prezentat de Hugh Bonneville, unul dintre starurile serialului "Downton Abbey", mai mulţi actori de seamă, precum Elizabeth McGovern, Jeremy Irons şi Eddie Izzard, au salutat contribuţia deosebită a lui Kevin Spacey în revitalizarea producţiilor puse în scenă la teatrul Old Vic, al cărui director artistic a devenit în 2003. Această funcţie a fost preluată de Matthew Warchus, care va asista la deschiderea noii stagiuni la sfârşitul acestei săptămâni.

O serie de mesaje de felicitare, difuzate sub forma unor înregistrări video, provenind de la cineastul Sam Mendes, cântăreţul Elton John şi fostul preşedinte american Bill Clinton, au fost prezentate în cadrul aceluiaşi eveniment, care a inclus şi câteva momente muzicale, asigurate de Sting şi Annie Lennox.

În cei 11 ani în care a ocupat funcţia de director artistic al prestigiosului teatru Old Vic din Londra, Kevin Spacey, în vârstă de 55 de ani, a regizat două spectacole şi a jucat în alte nouă, inclusiv într-o nouă versiune a spectacolului "Richard al III-lea", care a primit elogii din partea criticilor şi a spectatorilor.

În aceeaşi perioadă, starul american, recompensat cu două premii Oscar, a rămas activ şi în film şi televiziune, interpretând în special personajul Frank Underwood în trei sezoane ale serialului politic "House of Cards", realizat de platforma online Netflix şi difuzat exclusiv pe internet, pentru care starul hollywoodian a câştigat în acest an un Glob de Aur.

În discursul său de mulţumire, susţinut la finalul galei, care a avut loc duminică seară, Kevin Spacey a spus că "cel mai bun lucru al teatrului Old Vic este viitorul său" şi că această instituţie teatrală londoneză ar trebui să fie considerată "o comoară naţională".

Kevin Spacey a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele "American Beauty" şi "Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects". Actorul american s-a remarcat recent interpretând rolul politicianului lipsit de scrupule Frank Underwood în drama politică "House of Cards", produsă şi difuzată de platforma online Netflix. Pentru acest rol, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizat de două ori la premiile Primetime Emmy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici