"La limita de jos a cerului", de Cobileanski, are premiera de gală joi, la CinemaPRO din Bucureşti

Filmul "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, va avea premiera de gală joi, de la ora 20.45, la CinemaPRO din Bucureşti, la eveniment fiind aşteptaţi regizorul basarabean, actorii din distribuţie, dar şi personalităţi precum Iurie Reniţă, Corneliu Porumboiu, Ada Solomon şi Tudor Giurgiu.

455 afișări
Imaginea articolului "La limita de jos a cerului", de Cobileanski, are premiera de gală joi, la CinemaPRO din Bucureşti

"La limita de jos a cerului", de Cobileanski, are premiera de gală joi, la CinemaPRO din Bucureşti

Astfel, la proiecţia de gală vor lua parte regizorul basarabean, alături de actorii din distribuţia filmului - Igor Babiac, Sergiu Voloc şi Ela Ionescu -, producătorul Alexandru Teodorescu şi membri ai echipei.

Sunt aşteptaţi la premieră şi Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova în România, Iuliana Gorea Costin, înaltul reprezentant al Republicii Moldova în Guvernul României, cântăreaţa Margareta Pâslaru, regizorii Corneliu Porumboiu (coscenaristul filmului), Tudor Giurgiu, Thomas Ciulei, actorii Dorian Boguţă, Tania Popa, Vitalie Bantaş şi producătoarea Ada Solomon.

De vineri, filmul "La limita de jos a cerului" poate fi văzut Bucureşti (Hollywood Multiplex, Glendale, Noul Cinematograf al Regizorului Român), Cluj (Cinema "Florin Piersic"), Târgu-Mureş (Arta), Târgu-Jiu (Sergiu Nicolaescu), Craiova (Patria), Ploieşti (Cinema Premiera).

În paralel cu lansarea în cinematografe, filmul va fi proiectat în mai multe festivaluri din Europa. "La limita de jos a cerului" a fost selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia (11 - 20 octombrie), în secţiunea "The World Today", care adună filme ce dezbat dileme actuale, şi Festivalul Internaţional de Film "Molodist" de la Kiev (19 - 27 octombrie), într-o secţiune care adună cele mai bune filme produse în regiune - Film Across the Borders. Al doilea ca importanţă din spaţiul răsăritean, după cel de la Moscova, festivalul a ajuns la a 43-a ediţie şi va avea loc între 19 şi 27 octombrie.

Premiera mondială a filmului a avut loc în această vară, la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary, în competiţia "East of the West".

Viorel (Igor Babiac) este un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

Filmările au avut loc în Republica Moldova, timp de 35 de zile, iar postproducţia a fost realizată la Bucureşti. Scenariul este semnat de Igor Cobileanski şi Corneliu Porumboiu.

În distribuţie apar Igor Babiac, student la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, Sergiu Voloc - actorul distribuit de Igor Cobileanski în toate scurtmetrajele sale, Ela Ionescu, actriţă de teatru din Bucureşti, îndrăgitul actor Igor Caras-Romanov şi Angela Ciobanu. Imaginea poartă semnătura lui Oleg Mutu, iar montajul a fost realizat de Eugen Kelemen şi Cristina Ionescu. Producătorul filmului este Alexandru Teodorescu, de la Saga Film, iar producător executiv şi story editor, Mihaela Popescu.

"La limita de jos a cerului" a primit o finanţare de 1.282.395 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC). Scenariul a fost dezvoltat cu sprijinul rezidenţei la Atelierul Cinefondation, un proiect al Festivalului de la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici